Ήττα-σοκ ο ΠΑΟΚ από την Καραμπάχ στην Τούμπα (0-1)

Δυσκολεύει αφάνταστα το έργο του ΠΑΟΚ για πρόκριση στους «32» του Europa League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε απόψε στην Τούμπα από την Καραμπάχ με 1-0, για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες από τους Αζέρους, και με 4 βαθμούς μετά από 4 παιχνίδια στον 10ο όμιλο θα πρέπει να πάρει βαθμούς και στα δύο ματς που ακολουθούν

(Φιορεντίνα, Σλόβαν Λίμπερετς) για να ελπίζει. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Μίτσελ στο 69΄.

Επιθετικός ο ΠΑΟΚ αλλά και φλύαρος ανέπτυξε στο διάστημα 20'-25' έντονη πρωτοβουλία φτάνοντας με αξιώσεις στην εστία των Αζέρων. Η επιθετική ισχύς από τα πλάγια με την παρουσία του Μυστακίδη, εξισορρόπησε από την απουσία και πάλι τελικής εκτελεστικής αποτελεσματικότητας με συνέπεια το ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς γκολ.

Στο 21' από ενέργεια του Κάνιας, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Γκαραμπάχ, προσπάθησε να σουτάρει, με τον Χουσεϊνοφ να τον προλαβαίνει και να παραχωρεί κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό έμπνευση του Μυστακίδη, ο οποίος σούταρε από τη δεξιά γωνία έξω από τη μεγάλη περιοχή των Αζέρων, με τον Σέχιτς να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Αμέσως μετά στο 23' ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξια, ο Τζαβέλλας με τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι τη μπάλλα πέρασε παράλληλα με την εστία και κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να παρέμβει στην πορεία της και να τη σπρώξει προς τα δίχτυα.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ χαμηλώνει τον γρήγορο ρυθμό του αφού η Γκαραμπάχ διατηρεί με ψυχραιμία την αμυντική της λειτουργία και αποφεύγει το πλήγμα.

Στην επανάληψη η Γκαραμπάχ μπήκε πιο επιθετικά και μόλις στο 48' πλησίασε απειλητικά την εστία του Γλύκου. Η εξαιρετική κάθετη στον Κιντάνα, εξουδετερώθηκε την τελευταία στιγμή από τον Λέοβατς που του έκλεψε την μπάλα, παραχωρώντας κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να πιέζει αλλά το γκολ δεν έρχεται. Στο 58' ο Μπίσεσβαρ βρίσκει πολύ έξυπνα και γρήγορα τον Κλάους, ωστόσο εκείνος σουτάρει εντελώς άστοχα με τον κόσμο να δυσφορεί για τον διεθνή φορ που στο σημερινό παιχνίδι συμπλήρωσε 50 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το σχεδόν κουραστικό και σε πολλές περιπτώσεις προβλέψιμο παιχνίδι του ΠΑΟΚ δεν αποφέρει αποτέλεσμα κι αυτό δίνει στους φιλοξενούμενους το ηθικό περιθώριο να διατηρούν την σταθερή και συμπαγή αμυντική τους λειτουργία που ενώ δέχεται επιθέσεις, τις αντιπαρέρχεται με ευκολία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 69' ο νεοεισελθών Μίτσελ πέντε λεπτά μετά την είσοδο στου στο παιχνίδι με μια δυνατή βολίδα παραβιάζει την εστία του Γλύκου, από ασίστ του Κιντανα και βάζει την Γκαραμπάχ μπροστά στο σκορ με 0-1, παγώνοντας την Τούμπα.

Η ψυχρολουσία είναι αναπόφευκτη και ο ΠΑΟΚ αργεί να ξεπεράσει το σοκ. Στο 81' ο Περέϊρα πέφτει στην περιοχή σε μονομαχία του με τον Σαντίκοφ, αλλά αντί για πέναλτι εισπράττει κίτρινη κάρτα για “θέατρο”.

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ για την ισοφάριση χάθηκε στο 84' όταν από σέντρα του Λέοβατς ο Περέϊρα έπιασε το δυνατό σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σεχιτς.

Στο 87' η Γκαραμπάχ πλησιάζει πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Ρεϊνάλντο, που δεν καταφέρνει το γκολ αλλά το ίδιο επαναλαμβάνεται και στο 89' με τον Γλύκο να σώζει την εστία του από το δεύτερο γκολ.

Με την εικόνα αυτήν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και τον ΠΑΟΚ να έχει χάσει κάθε προβάδισμα στην προοπτική της πρόκρισης για την συνέχεια στην νοκ άουτ διαδικασία και τους φίλους του να αποδοκιμάζουν τους παίκτες κατά την αποχώρηση τους.

Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)

Κίτρινες κάρτες: Αθανασιάδης, Tζαβέλλας, Περέϊρα, Μεντβέντεφ.

Η κίτρινη κάρτα του Αθανασιάδη είναι η δεύτερη και του αφαιρεί το δικαίωμα να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι με την Φιορεντίνα στις 24 του μήνα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81' Σάκχοφ) Κάνιας, Μπίσεσβαρ (73' Τιάμ), Ροντρίγκες, Μυστακίδης (61' Περέϊρα) και Αθανασιάδης.

Γκαραμπάχ: Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Χουσείνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι, Αμιργκουλίεφ (64' Μίτσελ), Γκαράγιεφ, Αλμέιδα, Κιντάνα, Μουάρεμ (88' Ισμαήλοφ)και Εντλόβου (76' Ρεϊνάλντο).

Keywords
Τυχαία Θέματα