Ήττα μεν, ανώδυνη δε

ΠΑΟ
O Παναθηναϊκός έχασε στον πόντο από τον Ερυθρό Αστέρα με 69-68, αλλά πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας λόγω της νίκης της Μακάμπι επί της Αλμπά. Με την ΤΣΣΚΑ έχοντας μειονέκτημα έδρας οι "πράσινοι".

Στην αρχή του αγώνα τον Παναθηναϊκό τον πήρε η κατηφόρα της αστοχίας του. Με μόλις 2/18 εντός πεδιάς σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο, ο πρωταθλητής Ελλάδας

βρέθηκε να κυνηγά χίμαιρες και μοιραία έμεινε πίσω στο σκορ με 16-7.

Αφού η διαφορά έφτασε και στο +11 (23-12) η ομάδα του Ντούσκιο Ιβάνοβιτς βελτίωσε το αγωνιστικό της πρόσωπο, ειδικά με την καλή απόδοση του Παππά που έδωσε λύσεις. Με την ανάλογη βελτίωση και στην άμυνα ο Παναθηναϊκός συμμάζεψε τα πράγματα και πήγε στα αποδυτήρια μόλις με -4 (30-26).

Οι ''πράσινοι'' συνέχισαν στην ίδια ρότα και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 23' (30-31) με καλάθι του Γιάνκοβιτς. Οι αμυντικές αρρυθμίες προς στιγμήν επανεμφανίστηκαν (38-31), αλλά με μεγάλη προσπάθεια ο Παναθηναϊκός πέρασε εκ νέου μπροστά (44-45), την ίδια ώρα που η Μακάμπι σιγούρευε την πρόκρισή της στο Βερολίνο με τη νίκη επί της Άλμπα.

Με την είδηση της πρόκρισης να ελαφραίνει τα πόδια, ο πρωταθλητής Ελλάδας επιχείρησε να ολοκληρώσει τη δουλειά κατά τη διάρκεια του 4ου δεκαλέπτου. Παππάς, Φώτσης και Μαυροκεφαλίδης άνοιξαν την υπέρ της ομάδας τους διαφορά στους 8 (50-58), αλλά προς κατάπληξη ο Αστέρας επέστρεψε δυναμικά. Ισοφάρισε με τον Μπλάζιτς και προηγήθηκε με τις βολές του Τζένκινς στα 36 δευτερόλεπτα, πριν ο Παππάς δώσει ξανά το προβάδισμα με τρίποντο (67-68).

Την τελευταία λέξη όμως την είπε ο Μαριάνοβιτς, ο οποίος χάρισε τη νίκη στον Αστέρα με βολές στα δύο δευτερόλεπτα. Ήττα μεν, ανώδυνη δε.

Keywords
Τυχαία Θέματα