Ήταν θέμα ανωτερότητας…

Οι «γαλαζοκίτρινοι» χρειάστηκαν 54 λεπτά μέχρι να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των Ουαλών, αλλά τελικά καθάρισαν με τριάρα

ΑΠΟΕΛ 3
54’ Αλεξάνδρου, 73’ Σωτηρίου, 93’ Ντε Βινσέντι (πέν.)
TNS 0

Με τους Αλεξάνδρου, Σωτηρίου και Ντε Βινσέντι να σκοράρουν στην επανάληψη, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη της TNS και να πάρει το ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν εμφανώς ανώτεροι από τους Ουαλούς, ωστόσο ίδρωσαν αρκετά μέχρι να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Χάρισον. Όταν το πέτυχαν, όμως, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φτάσουν στην τριάρα.

Αρχικά ο αρχηγός στο 54’, ακολούθως ο Σωτηρίου στο 73’ και στο 93’ ο Ντε Βινσέντι από τα 11 βήματα «κλείδωσαν» την πρόκριση. Πλέον, οι «γαλαζοκίτρινοι» αναμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από τον επαναληπτικό αγώνα ανάμεσα στη Νόρκεπινγκ με τη Ρόζενμποργκ, με τους Νορβηγούς να έχουν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 3-1. Τον αγώνα στη Σουηδία θα παρακολουθήσει απόψε (20:15) ο Γιώργος Κωστή.

Πίεση από το πρώτο λεπτό
Από το πρώτο λεπτό, το γήπεδο κατηφόριζε προς την εστία του Χάρισον, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Οι παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν μπήκαν δυνατά, είχαν την κατοχή και έβαλαν πίεση με το «καλημέρα» με στόχο το γρήγορο γκολ, ώστε να απλοποιήσουν τα πράγματα. Από την άλλη, οι Ουαλοί αμύνονταν με διπλή άμυνα ζώνης και με τους έντεκα ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο δικό τους μισό, με προφανή σκοπό να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά τους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ.

Όσο περνούσε η ώρα η πίεση του ΑΠΟΕΛ γινόταν και πιο έντονη, με τους «γαλαζοκίτρινους» να προσπαθούν, είτε με γεμίσματα από τα πλάγια είτε με μακρινά σουτ, να ανοίξουν την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των αντιπάλων.
Στα τελευταία έξι λεπτά οι «γαλαζοκίτρινοι» έφτασαν τρεις φορές μια ανάσα από το γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Στο 39’ ο Αστίθ έκανε τη σέντρα και ο Βάντερ από πλάγια έπιασε με τη μία το σουτ, με την μπάλα όμως να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει έξω.

Νέα κλασική ευκαιρία για τους «γαλαζοκίτρινους» (42’) με τον Αλεξάνδρου να κάνει την μπαλιά στην καρδιά της άμυνας των Ουαλών και τον Σωτηρίου να επιχειρεί ανάποδο τακουνάκι αλλά να μην μπορεί να νικήσει το Χάρισον.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χάθηκε άλλη μια κλασική ευκαιρία με τον Αλεξάνδρου να κάνει τη σέντρα και τον Σωτηρίου να κερδίζει την κεφαλιά, με τον Σπέντερ να διώχνει όμως στη γραμμή τέρματος.

Ο Αλεξάνδρου είχε την απάντηση
Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τον ΑΠΟΕΛ να μπαίνει δυνατά και να επιζητά το γκολ. Το οποίο ήρθε στο 54’ με τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, κι αφού η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό κατέληξε στα δίκτυα.

Το γκολ ήταν φυσιολογικό να ανεβάσει την ψυχολογία των πρωταθλητών, κάτι που είχε αντίκτυπο και στον αγώνα. Οι «γαλαζοκίτρινοι», με πιο καθαρό μυαλό, συνέχισαν να βάζουν πίεση στους αντιπάλους και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, ώστε να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση. Ο Πιέρος Σωτηρίου σε διάστημα δύο λεπτών έχασε κλασικές ευκαιρίες, όταν στο 61’ σημάδεψε το δοκάρι και στο 63’, από ευνοϊκή θέση, έστειλε την μπάλα έξω.

Τέλος με Σωτηρίου
Ο Κύπριος διεθνής φορ είναι αλήθεια ότι έψαξε το γκολ και τελικά το πέτυχε στο 73’, βάζοντας οριστικά τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Ο Σωτηρίου δέχτηκε την ασίστ από τον Αλεξάνδρου, σταμάτησε την μπάλα και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Το κερασάκι ο Ντε Βινσέντι
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να ψάχνει το τρίτο γκολ κάτι που πέτυχε στο 3’ των καθυστερήσεων. Ο Αργεντινός ανατράπηκε από τον Μπέικερ στην περιοχή, με τον κ. Νταμπάνοβιτς να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεσή του και ήταν εύστοχος, γράφοντας το τελικό 3-0.

Σέρτζιο αντί Μιλάνοφ
Με μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα στην Ουαλία παρέταξε την ομάδα του ο Τόμας Κρίστιανσεν, αφού θέση στο δεξί άκρο της άμυνας πήρε ο Σέρτζιο αντί του Μιλάνοφ. Ο Λάγο κρίθηκε και χθες ανέτοιμος μένοντας εκτός αποστολής.

Ο Δανός τεχνικός παρέταξε τον ΑΠΟΕΛ με τους: Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια, Αστίθ και Καρλάο στο κέντρο της άμυνας και τους Αλεξάνδρου και Σέρτζιο στα δύο άκρα. Τον Μοράις ως μοναδικό αμυντικό μέσο και τους Ντε Βινσέντι και Βινίσιους λίγο πιο μπροστά. Στα άκρα της επίθεσης οι Εφραίμ και Βάντερ, κι ο Πιέρος Σωτηρίου στην κορφή.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
7' Σουτ από τον Βάντερ, αποκρούει ο Χάρισον
11' Από φάουλ του Ντε Βινσέντι ο Βινίσιους πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα έξω.
14' Σουτ του Εφραίμ, έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
18' Δυνατό σουτ του Βάντερ, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
24' Αντεπίθεση για την TNS. Ο Μάλαν μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Βάτερμαν να αποκρούει.
30' Πτώση του Σωτηρίου μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ορθά δεν δόθηκε πέναλτι.
39' Σουτ του Βάντερ, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω
42' Ο Αλεξάνδρου έκανε την μπαλιά αλλά ο Σωτηρίου με ανάποδο τακουνάκι δεν κατάφερε να νικήσει το Χάρισον
44' Πολύ καλό σουτ του Βάντερ, απέκρουσε ο Χάρισον
45'+1' Κεφαλιά του Σωτηρίου, ο Σπένσερ απόκρουσε στη γραμμή
54' Γκολ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Αλεξάνδρου να κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να κτυπά σε αμυντικό και να καταλήγει στα δίκτυα.
61' Εκπληκτική φάση για τον ΑΠΟΕΛ να διπλασιάσει τα τέρματά του και να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Σωτηρίου μόνος σημάδεψε το δοκάρι
63' Ο Σωτηρίου προσπάθησε για το τακουνάκι από ευνοϊκή θέση, έξω η μπάλα
73' Γκολ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Πιέρο Σωτηρίου με δυνατό σουτ από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Χάρισον
80' Ωραία πάσα με τακουνάκι του Σωτηρίου στον Μπρεσάν, ο οποίος στο τετ-α-τετ δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα τον Χάριστον
90'+3' Γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Ντε Βινσέντι να είναι εύστοχος από τα 11 βήματα και να γράφει το 3-0

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο (85' Μιλάνοφ), Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Βινίσιους (58' Μπρεσάν), Εφραίμ (77' Ορλάντι), Βάντερ, Σωτηρίου

TNS: Χάρισον, Σπέντερ, Μάριοτ, Μπέικερ, Ράουτλετζ, Σέρτζεντ, Μπρόμπελ (90' Πάρι), Μάλαν (86' Ντρέιπερ), Ρόλινσον, Κίσλεβιτς (80' Σόντερς), Κίγκλι

Κρίστιανσεν: «Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι»
Ο Τόμας Κρίστιανσεν τόνισε ότι η ομάδα του λειτούργησε πολύ καλύτερα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. ο Δανός τεχνικός μίλησε για την ετοιμότητα των Γιαννιώτα και Ντε Καμάργκο, αλλά και για τον σημερινό επαναληπτικό στη Σουηδία, από τον οποίο θα προκύψει η επόμενη αντίπαλος της ομάδας του.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι στο ποδόσφαιρο, πρέπει να σέβεσαι τον κάθε αντίπαλο. Και σήμερα είδαμε πως ο αντίπαλος δεν είχε πρόθεση να παίξει, απλά να αμυνθεί, κι αυτό είναι δύσκολο. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Μελετάμε τον κάθε αντίπαλο. Η δουλειά μας είναι να βελτιωνόμαστε και να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Σήμερα λειτουργήσαμε πολύ καλύτερα, είχαμε ένταση και ταχύτητα. Πάντα το πρώτο γκολ είναι σημαντικό. Είπα στους παίκτες μου να έχουν υπομονή στο ημίχρονο και το γκολ θα έρθει».

Για τον επαναληπτικό ανάμεσα σε Ρόσενμποργκ ή Νόρκεπινγκ:
«Πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα. Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε, έχουμε μικρό προβάδισμα γιατί παίζουμε το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας.»

Για τον Γιαννιώτα και τον Ντε Καμάργκο:
«Ο Γιαννιώτας έκανε προπονήσεις με τον Ολυμπιακό και είναι έτοιμος. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντε Καμάργκο, αφού έκανε φουλ προετοιμασία με την Γκενκ. Ο Γιαννιώτας όμως ξέρει καλύτερα την ομάδα».

Ν. Αλεξάνδρου: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που ήρθε με ξεκάθαρο στόχο να αμυνθεί μαζικά και να προσπαθήσει, με αντεπιθέσεις ή στατικές φάσεις, να σκοράρει. Νομίζω ήταν φανερή η διαφορά δυναμικότητας. Έτυχε να βάλω εγώ το γκολ, θα μπορούσαν να βάλουν πολλά παιδιά κάποιο γκολ σήμερα. Ήταν θέμα τελικής προσπάθειας και να ανοίξει σε κάποια στιγμή η αντίπαλη άμυνα και να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Είχαμε υπομονή και έχουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο παιχνιδιού και στον τρόπο που δουλεύουμε. Πιστεύω ότι θα έρθουν πολύ καλύτερα παιχνίδια και πολύ καλύτερες μέρες για την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα