Ιταλικά Κόμματα πιέζουν για επίσπευση της κατασκευής του αγωγού EastMed

Τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάστηκαν δύο ψηφίσματα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ιταλίας για την υποστήριξη του έργου Eastmed. Η ιταλική Edison είναι μέτοχος κατά 50% στην κοινοπραξία IG Poseidon (με την ελληνική ΔΕΠΑ) που εκτελεί το έργο με τη συμμετοχή Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ,

ενώ μεταξύ των εταιρειών που θα διαχειρίζονται τον αγωγό φυσικού αερίου είναι και η ENI.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο ένας είναι από τη Λίγκα, ο πρώτος που υπέγραψε ο Πάολο Φορμεντίνι , αντιπρόεδρος της ίδιας επιτροπής που είχε ήδη περάσει την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο παλεύοντας για την αναζωογόνηση του αγωγού φυσικού αερίου. Ο άλλος είναι από τα Αδέρφια της Ιταλία, ο  Riccardo Zucconi, ο οποίος το παρουσίασε στην επιτροπή Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, με τον Giangiacomo Calovini που έκανε το ίδιο στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου είναι ο αρχηγός της ομάδας του κόμματός του.

Τι προβλέπουν τα ψηφίσματα

Το ψήφισμα της Λέγκας του Βορρά, εάν εγκριθεί, θα δεσμεύσει την κυβέρνηση «να ενεργοποιήσει τον κατάλληλο διάλογο με τις χώρες του σχεδίου Eastmed για να προσπαθήσει να ξαναξεκινήσει, συνδέοντας την Ιταλία με αυτό, με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί για τη χώρα μας η ασφάλεια των προμηθειών που πρόσφατα τέθηκε υπό αμφισβήτηση· να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή στις διαδικασίες ολοκλήρωσης που λαμβάνουν χώρα στην ανατολική Μεσόγειο, μια κρίσιμη περιοχή για τους σκοπούς του εθνικού ενεργειακού εφοδιασμού και των παγκόσμιων πολιτικο-στρατηγικών ισορροπιών».

Αυτό του Fratelli d'Italia (Αδέρφια της Ιταλίας), από την άλλη, είναι ευρύτερο και δεν αφορά μόνο τον Eastmed. Μάλιστα, προβλέπεται να δεσμευτεί η κυβέρνηση «να ανοίξει όλα τα απαραίτητα εθνικά και διεθνή τραπέζια εργασίας για τη συμμετοχή και την προώθηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Eastmed-Poseidon,  τη διασφάλιση όλων των πρωτοβουλιών υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ρυθμιστικό χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την υπογραφή και την επικύρωση διεθνών συμφωνιών σχετικά· να ξεκινήσει μια στρατηγική για τη διαφοροποίηση της προμήθειας φυσικού αερίου μέσω διπλωματικών επαφών, πρωτοβουλιών οικονομικής διπλωματίας και περαιτέρω διεθνούς σχεδιασμού υποδομών με εταίρους στην περιοχή της Μεσογείου· να ξεκινήσουν συγκεκριμένα όλα τα απαραίτητα εθνικά και διεθνή τραπέζια εργασίας, διασφαλίζοντας όλες τις πρωτοβουλίες στήριξης, συμπεριλαμβανομένων ρυθμιστικού χαρακτήρα, με στόχο τον διπλασιασμό της παροχής φυσικού αερίου που προέρχεται από τον διαδριατικό αγωγό φυσικού αερίου TAP».

Πιθανή συναίνεση

Όπως υπενθυμίζει το ψήφισμα των Αδελφών της Ιταλίας «η μελέτη σκοπιμότητας, που εκπονήθηκε από τους εταίρους του έργου, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, αλλά η πρόοδος του έργου απαιτεί την υπογραφή της ιταλικής κυβέρνησης στη διεθνή συμφωνία που έχει ήδη υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα κράτη». Το ψήφισμα της Λέγκας του Βορρά, από την άλλη πλευρά, υπογραμμίζει επίσης μια γεωπολιτική πτυχή: ο Eastmed είναι, διαβάζουμε, «ένα σχήμα που μπορεί να ενταχθεί στο δίκτυο σχέσεων που χτίστηκαν γύρω από τις λεγόμενες «Συμφωνίες του Αβραάμ» και τη διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών, ρίχνοντας μια γέφυρα μεταξύ της Ιταλίας και των αραβικών χωρών του Περσικού Κόλπου».

Είναι πιθανό τα δύο πλειοψηφικά κόμματα να βρουν μια σύνθεση, ίσως ακόμη και με την υποστήριξη της Forza Italia, προτού το ψήφισμα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του επόμενου έτους.

Προκλήσεις υλοποίησης του έργου

Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με την κατασκευή του αγωγού, όπως τόνισε πρόσφατα στο Formiche.net ο Leonardo Bellodi , επίκουρος καθηγητής στο Luiss Business School, πρώην σύμβουλος της Libyan Investment Authority και διευθυντής θεσμικών σχέσεων στην Eni, συγγραφέας του "Gas and εξουσία» ( Luiss): Η Τουρκία που διεκδικεί ορισμένες περιοχές στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου, η συμφωνία μεταξύ της Λιβύης και της ίδιας που «κατά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην πραγματικότητα κόβει κάθετα τη Μεσόγειο» και το ζήτημα του κόστους «δεδομένου ότι οι οδοί εκκένωσης για αυτό το αέριο δεν είναι ιδιαίτερα σαφείς». «Δεν θεωρήθηκε ποτέ ένα οικονομικά «εύκολο» έργο», εξήγησε ο Bellodi. «Φυσικά, εάν αυτές οι τιμές παραμείνουν τόσο υψηλές, τότε ο Eastmed θα έχει νόημα, με την επιφύλαξη των αμφιβολιών που πρέπει να διαλυθούν», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα