Ισραηλινός ΥΠΕΝ: Έτοιμοι να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία σε Τουρκία για αγωγό Φ.Α

Για την εκ νέου προοπτική ενεργειακής συνεργασίας Ισραήλ-Τουρκίας μέσω της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου μίλησε ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNBC. Προϋπόθεση, όπως είπε, για να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό είναι να αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία με κάποιους από τους γείτονές της.

Συγκεκριμένα ο κ.Στάινιτς είπε «Θέλω να αναφερθώ σε δυο περιφερειακές δυνάμεις, το Ιράν και την Τουρκία. Αναφορικά με την Τουρκία, όταν ανέλαβα Υπουργός Ενέργειας, πριν από περίπου πεντέμιση χρόνια, συνάντησα

το Πρόεδρο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο σε ένα Συνέδριο που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα το 2016. Εκεί συναντήθηκα με τον Ερντογάν και συζητήσαμε την πιθανότητα για εξαγωγή του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Τουρκία μέσω ενός αγωγού. Είχαμε και συζητήσεις με ειδικούς το τουρκικό Υπουργείου Ενέργειας. Δυστυχώς δεν κατέληξαν πουθενά ωστόσο είμαστε έτοιμοί να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Προσωπικά ελπίζω η Τουρκία να αλλάξει την περιφερειακή της στάση στην αντιπαράθεσή της με κάποιους από τους γείτονές της προς την κατεύθυνση της περιφερειακής συνεργασίας. Μέσα από αυτή την προοπτική θα είμαι χαρούμενος αν δω την Τουρκία ικανή να συμμετάσχει το Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείο . Αυτό θα είναι καλό για την εμπορική συνεργασία και ποτέ δεν κλείσαμε την πόρτα στην τουρκική συμμετοχή».

Israel's Energy Minister tells CNBC he's ready to give discussions with Turkey another try pic.twitter.com/Rn7KG9qhjk

CNBC Middle East (@CNBCMiddleEast) January 21, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα