Ισραηλινή εταιρεία:Αποτελεσματικό ρινικό σπρέι έναντι παραλλαγών COVID19 (VID)

Μια ισραηλινή βιοφαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει ενδορινικά προϊόντα με βάση τη σκόνη ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ότι ένα σπρέι που έγινε από εταιρεία αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό σε εργαστηριακές δοκιμές έναντι δύο σημαντικών παραλλαγών του κορωναϊού, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας μελέτης.

 Το σπρέι είχε προηγουμένως βρεθεί ότι μειώνει αποτελεσματικά την εξάπλωση του SARS-CoV-2,

του ιού που προκαλεί την COVID-19, σε μια πραγματική δοκιμή πέρυσι.

Nasus Pharma Says Taffix Spray Very Effective Against COVID-19 Variants https://t.co/xioQ1XUDCj

Israel in Cyprus (@IsraelinCyprus) April 26, 2021

Η Nasus Pharma αναφέρει σε μια νέα μελέτη συνεργασίας με το Κεντρικό Εργαστήριο ιολογίας στο Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας και το Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Νοσοκομείο Tel Hashomer, ότι το ιδιόκτητο σπρέι Taffix της εταιρείας "μπλοκάρει το 100%" των δύο νέων παραλλαγών του SARS-CoV- 2 ιούς, τη βρετανική παραλλαγή, επίσης γνωστή ως B.1.1.7, και η νοτιοαφρικανική παραλλαγή’’.

Η βρετανική παραλλαγή βρέθηκε σε μια νέα μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ότι ήταν 45% πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό.

Στην «in vitro» μελέτη της Nasus, η στιβάδα τζελ που παρήγαγε η Taffix σε καλλιέργεια ιστού μολυσμένου με δόσεις των παραλλαγών του ιού ήταν αποτελεσματική στον αποκλεισμό τους, όπως αποδεικνύεται από τον έλεγχο PCR των κυττάρων.

Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μελέτη ούτε ανέφερε πότε διεξήχθη, εάν τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν ή αν ξεκίνησαν περαιτέρω μελέτες.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Nasus Pharma Dr. Dalia Megiddo δήλωσε ότι τα αποτελέσματα «συμμορφώνονται με προηγούμενες in vitro μελέτες που πραγματοποιήθηκαν με το Taffix, όπου 99,99 τοις εκατό των ιών SARS-CoV-2 αποκλείστηκαν από το Taffix, καθώς και άλλους ιούς που είναι γνωστό ότι προκαλούν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος»

Η Nasus είπε ότι είναι πλέον καθιερωμένο ότι η ρινική κοιλότητα είναι η κύρια πύλη προς το σώμα της ιογενούς λοίμωξης αερομεταφερόμενων σταγονιδίων, συμπεριλαμβανομένου του SARS-COV-2, και η σκόνη Taffix δημιουργεί ένα λεπτό οξινισμένο τζελ πάνω από τον ρινικό βλεννογόνο που προστατεύει τα ρινικά κύτταρα από εισπνεόμενους ιούς μέσω μηχανικής και χημικής προστασίας. Το τζελ διαρκεί πέντε ώρες και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον στρώμα προστασίας έναντι της λοίμωξης, ανέφερε η Nasus Pharma.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας μελέτης, δήλωσε ο Δρ. Megiddo, είναι «συνεπή με την κλινική εμπειρία στην πραγματική ζωή με την Taffix, όπου ο κίνδυνος εμφάνισης COVID μειώθηκε κατά 78 τοις εκατό μετά από ένα συμβάν ‘’υπερμεταδοτικότητας’’»

Ο Δρ Meggido αναφέρεται σε ξεχωριστή μελέτη πέρυσι κατά τη διάρκεια του Rosh Hashanah, όπου το σπρέι φαίνεται να συνέβαλε στη μείωση του ποσοστού μόλυνσης COVID-19 μεταξύ των υπερ-Ορθόδοξων μελών μιας συναγωγής στο Bnei Brak.

Εκείνη την εποχή, το Σεπτέμβριο του 2020, το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα στον αριθμό των νέων περιπτώσεων COVID-19 ανά ένα εκατομμύριο πολίτες και το ποσοστό μόλυνσης στις υπερ-Ορθόδοξες κοινότητες ήταν διπλάσιο. Το ποσοστό θνησιμότητας ήταν επίσης υψηλότερο. Πριν από το Rosh Hashanah, τα ποσοστά θετικότητας της Bnei Brak για το COVID-19 ήταν 17,6%, και ανέβηκε στο 28,1% δύο εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Πριν από τις πλησιέστερες διακοπές, που χαρακτηρίζονται από μαζικές συγκεντρώσεις σε συναγωγές για προσευχές και οικογενειακές εκδηλώσεις, υπήρχαν ανησυχίες για τέτοια γεγονότα να γίνουν πηγές μαζικής μόλυνσης. Η Nasus πλησίασε μια συναγωγή κοινότητα 243 μελών στο Bnei Brak και διέθεσε μπουκάλια του σπρέι για χρήση κατά τη διάρκεια των διακοπώ..

Συνολικά 83 προσκυνητές χρησιμοποίησαν το σπρέι πριν από τις προσευχές του Rosh Hashanah και για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τις οδηγίες,  μόλις δύο προσβλήθηκαν από τον ιό σε μια δοκιμή του προϊόντος σε πραγματικό κόσμο, δήλωσε η εταιρεία. Οι δύο που προσβλήθηκαν από τον ιό δεν χρησιμοποίησαν το σπρέι σύμφωνα με τις οδηγίες και τα υπόλοιπα μέλη δεν χρησιμοποίησαν καθόλου το σπρέι, σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για τη μελέτη.

Αυτή η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα, το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και το Ιατρικό Κέντρο Hadassah στην Ιερουσαλήμ. Τα preprints ήταν διαθέσιμα τον Νοέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021 και η πλήρης μελέτη δημοσιεύθηκε μετά από ομότιμη αξιολόγηση τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δεδομένου του εξαιρετικού προφίλ ασφάλειας του Taffix και της στατιστικά σημαντικής αποτελεσματικότητάς του στην πρόληψη της λοίμωξης,  φαίνεται ότι αυτό το πρόσθετο στρώμα προστασίας μπορεί να μειώσει σημαντικά τους κινδύνους μόλυνσης και μπορεί να επιτρέψει στους ανθρώπους να ξαναρχίσουν κάποιο μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας με μεγαλύτερη ασφάλεια », έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης. Ζήτησαν ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές για τον ακριβέστερο καθορισμό των πληθυσμιακών στόχων.

Ο καθηγητής Yaakov Naparstek, ο επιστημονικός διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Meuhedet HMO και ιατρός στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah, ο οποίος συνέγραψε τη μελέτη, δήλωσε ότι «το γεγονός ότι το Taffix μπόρεσε να μειώσει σημαντικά το ποσοστό μόλυνσης στους χρήστες του προϊόντος είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Το Taffix διατίθεται στο Ισραήλ και πωλείται επίσης σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, δήλωσε η εταιρεία.

Η Nasus Pharma εδρεύει στο Τελ Αβίβ και αναπτύσσει επίσης έναν αριθμό ενδορινικών προϊόντων που στοχεύουν στην παροχή βοήθειας σε ασθενείς σε διάφορες οξείες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως υπερδοσολογία οπιοειδών και αναφυλακτικό σοκ.

Δεν είναι η μόνη εταιρεία στην αγορά που προτείνει λύση με βάση το σπρέι για την καταπολέμηση της μόλυνσης από το COVID-19. Η SaNOtize, η εταιρεία πίσω από ένα προτεινόμενο αντιιικό ρινικό σπρέι για χρήση κατά του COVID-19 ξεκίνησε μια γραμμή παραγωγής στο Ισραήλ όπου το Υπουργείο Υγείας έδωσε την ενδιάμεση έγκρισή του για την πώληση του προϊόντος σε άτομα άνω των 12 ετών.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Ισραηλινό-Καναδό επιστήμονα Dr. Gilly Regev και εδρεύει στο Βανκούβερ, ανέπτυξε μια πατενταρισμένη τεχνολογία πλατφόρμας που επιτρέπει την τοπική παράδοση του νιτρικού οξειδίου για τη θεραπεία. μια ποικιλία βακτηριακών, μυκητιακών και ιογενών ασθενειών.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Ρινικό σπρέι που «σκοτώνει το 99,9% των σωματιδίων του κορωνοϊού»

Keywords
Τυχαία Θέματα