Ισπανία: Προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας απεργίας φορτηγατζήδων

Η απεργία των φορτηγατζήδων στην Ισπανία για την αύξηση των τιμών των καυσίμων έχει προκαλέσει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα στη χώρα  και αρκετοί κλάδοι δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν.

Η απεργία που προκήρυξε ένα συνδικάτο μικρών οδηγών φορτηγών ξεκίνησε τη Δευτέρα, με τους διαδηλωτές να ζητούν δράση

για το αυξανόμενο κόστος του πετρελαίου. Μέχρι την Τετάρτη, πολλοί έστησαν μπλόκα στους δρόμους και διοργάνωσαν μεγάλες διαμαρτυρίες στα λιμάνια της χώρας καθώς και σε βιομηχανικές και εμπορικές ζώνες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του κύριου επιχειρηματικού λόμπι της Ισπανίας και η CEPYME, η οποία εκπροσωπεί τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανέφεραν ότι τέτοιες «βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες» προκαλούν σοβαρή ζημιά στην αλυσίδα εφοδιασμού στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις και τον τομέα των τροφίμων, που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας.

Η εθνική ομοσπονδία γαλακτοκομικών βιομηχανιών της Ισπανίας, FENIL, δήλωσε ότι η απεργία ανάγκασε αρκετά από τα μέλη της να σταματήσουν την παραγωγή.

Η Υπουργός Μεταφορών Ρακέλ Σάντεζ δήλωσε ότι σε μια δημοκρατική χώρα, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη βία ούτε τα εμπόδια κατά όσων θέλουν να εργαστούν. 

Από τα τέλη του περασμένου έτους, παρατηρείται αυξανόμενη κοινωνική αναταραχή στην Ισπανία για τον ετήσιο πληθωρισμό, ο οποίος εκτινάχθηκε στο 7,6% τον Φεβρουάριο, το υψηλότερο επίπεδό του τα τελευταία 35 χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα