Ισόβια στον Οκουμούς για φρικιαστικό έγκλημα - Έσφαξε γυναίκα του

Η καταδίκη σε ισόβια του άντρα- δολοφόνου της Μπουρτσιού Οκουμούς, οι δηλώσεις της τέως «προέδρου» της «βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ σχετικά με το Κυπριακό, οι αντιδράσεις που προκαλεί η συνεχιζόμενη αύξηση στις τιμές των προϊόντων, η εκδήλωση διαμαρτυρίας των οδηγών φορτηγών λόγω της μη καταβολής του μισθού τους και η δήλωση του ΓΓ της ΚΤΟΣ σχετικά με τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας και Απλικίου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Σημειώνεται εδώ ότι ο Τουρκοκύπριος Οζγκιούρ

Οκουμούς σκότωσε με έξι μαχαιριές στο λαιμό και στη καρδιά στη μέση του δρόμου, την 25χρονη γυναίκα του, Μπουρτζιού. Το έγκλημα έγινε στη κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ισόβια στον δολοφόνο της Μπουρτσιού», αναφέρεται στην καταδίκη του Οζγκιούρ Οκουμούς, συζύγου και δολοφόνου της Μπουρτσιού Οκουμούς σε ισόβια. Αλλού γράφει ότι, η οικογένεια του Σαρίκιλιτς, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του σε «αστυνομικά» κρατητήρια, αμφισβητεί την ιατροδικαστική έκθεση, επιμένοντας ότι πρόκειται για δολοφονία και όχι αυτοκτονία. Προβάλλει και τις δηλώσεις του ΓΓ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, ΚΤΟΣ, Σενέρ Ελτσίλ σχετικά με τη διάνοιξη οδοφραγμάτων, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από την Τουρκία και γι' αυτό ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα οδοφράγματα.


Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Υπάρχει θέληση για διαπραγματεύσεις όχι για λύση» και προβάλλει δηλώσεις της τέως «προέδρου» της «βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ σχετικά με το Κυπριακό, η οποία ισχυρίστηκε ότι επιθυμία της ε/κ πλευράς δεν είναι η επίλυση του Κυπριακού αλλά η συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Αναφορά γίνεται και στην καταδίκη του δολοφόνου και συζύγου της Μπουρτσιού Οκουμούς σε ισόβια. Γράφει ακόμα ότι σε δηλώσεις του ο «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ είπε μετά από συνάντηση με εργολάβους και κτηματομεσίτες ότι υπάρχουν ελλείψεις στον τομέα των ακινήτων.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Θα σαπίσει μέσα (στην φυλακή)», αναφέρεται στην ποινή ισόβιας κάθειρξης που επέβαλε «κακουργιοδικείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στον Οζγκιούρ Οκουμούς, ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγο του μαχαιρώνοντας την στη μέση του δρόμου με πολλαπλά κτυπήματα. Γράφει αλλού ότι οι πολίτες ζουν με τον φόβο λόγω της αύξησης των εγκλημάτων στα κατεχόμενα και θεωρούν ότι η οικονομική κρίση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αύξηση εγκληματικών ενεργειών. Αναφορά γίνεται και στην απάντηση του ιδιοκτήτη ιδιωτικής εταιρείας λογισμικών συστημάτων σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον της εταιρείας του για μη τήρηση συμφωνιών με την «αρχή ηλεκτρισμού» με αποτέλεσμα να γίνει κατάχρηση εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Γιατί δεν μειώνονται οι τιμές;» αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκαλεί στους καταναλωτές η συνεχιζόμενη αύξηση στις τιμές προϊόντων. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας οδηγών φορτηγών σε εταιρεία που κατασκευάζει το δρόμο Λευκωσίας- Κερύνειας λόγω της μη καταβολής των μισθών των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Προβάλλει ακόμα το θανατηφόρο δυστύχημα στο δρόμο Λευκωσίας- Λεμεσού με δύο νεκρούς και δύο βαριά τραυματισμένους.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Για τη δολοφονία της γυναίκας ισόβια» αναφέρει ότι σε ισόβια καταδικάστηκε από το «κακουργιοδικείο» ο Οζγκιούρ Οκουμούς, ο οποίος στις 18 Απριλίου 2017 μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του. Αναφέρει ακόμα ότι αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο οδηγός του Ζορλού Τόρε, «αντιπροέδρου» της «βουλής» πληρώθηκε το μήνα Ιούνιο 395 ώρες υπερωρίας. Η εφημερίδα αλλού αναφέρεται και στη διαμαρτυρία των οδηγών φορτηγών ιδιωτικής εταιρείας, η οποία δεν έχει καταβάλλει τους μισθούς των υπαλλήλων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα