«Ίσως προχωρήσω με νομικά μέτρα - Είναι αμπελοχώραφο του;»

Οι εμπλεκόμενοι της άγριας αντιπαράθεσης που ξέσπασε στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής την Τετάρτη (14/3), Κώστας Κωνσταντίνου του ΔΗΣΥ και Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μίλησαν στο Sigmalive για τα όσα διαδραματίστηκαν.

Η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δυο βουλευτών έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για την ανάπτυξη στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια.

Διαβάστε σχετικά: Άγριος καυγάς Κωνσταντίνου – Περδίκη στη

Βουλή

Η θέση Περδίκη

Επικοινωνώντας αρχικά με τον κ. Περδίκη μας σημείωσε ότι η συμπεριφορά του κ. Κωνσταντίνου ήταν προσβλητική και αγενής απέναντι στους καλεσμένους, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Ο πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σημείωσε ότι την στιγμή που ο κ. Κωνσταντίνου είχε τον λόγο κανένας δεν τον διέκοψε, κάνοντας στην ουσία διάλεξη αντί ερωτήσεις.

«Όταν πήρα τον λόγο εγώ και έθεσα τις ερωτήσεις μου. Στο σημείο που ρώτησα αν υπάρχει και επίπτωση σε αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή, μου έκανε μια μεγάλη επίθεση λέγοντας ότι είμαστε υποκριτικές και ότι τάχα δεν κάναμε τα ίδια στην Αμαθούντα» σημείωσε ο κ. Περδίκης.

Για να προσθέσει: «Εγώ του απάντησα για τις δράσεις μας στην Αμαθούντα. Ο ίδιος θύμωσε ακόμη περισσότερο γιατί του απάντησα. Κουβέντα στην κουβέντα πέταξε το ψέμα ότι τάχα εγώ έκανα πλάτες σε ζωολογικό κήπο στην περιοχή της Πέγειας και ξεκίνησα να θέτω θέματα για τις παρανομίες του, όταν σταμάτησε να μας δίνει χορηγία».

«Στη συνέχεια είπε και το αμίμητο, ότι είμαι ανεπιθύμητος στην Πέγεια και να μην τολμήσω να επισκεφθώ ξανά την περιοχή», δήλωσε ο κ. Περδίκης.

«Εγώ του απάντησα ότι τον καλύπτει η βουλευτική ασυλία γι΄αυτό φέρεσαι έτσι αλλά αν δεν τεκμηριώσεις αυτά που ισχυρίζεσαι είσαι ένας συκοφάντης», τόνισε.

Ο πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, απέδωσε αυτή την συμπεριφορά του κ. Κωνσταντίνου σε πανικό και στην προσπάθεια του να πουλήσει εκδούλευση σε επιχειρηματίας και μεγαλοεργολάβους της επαρχίας του.

«Έχω πάρει νομική συμβουλή και ενδεχομένως να προχωρήσω σε νομικά μέτρα», κατέληξε ο κ. Περδίκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι πάγια του θέση είναι να μην καταφεύγει στα δικαστήρια ακόμα και όταν προπηλακίζεται και καθυβρίζεται.

Η απάντηση Κωνσταντίνου

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Sigmalive, διερωτήθηκε στην επιτροπή με ποιο δικαίωμα ο κ. Περδίκης, ασχολείται μόνο με την Πέγεια.

«Με ποιο δικαίωμα ο κ. Περδίκης και ο όποιος Περδίκης ζητά να κηρυχθεί λευκή ζώνη μια ολόκληρη ακτογραμμή από Coral beach, μέχρι τον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας. Είναι αμπελοχώραφο του;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ξεκαθάρισα από την αρχή ότι είμαι υπέρ της νομιμότητας και της πάταξης οποιασδήποτε παρανομίας. Αλλά την ίδια στιγμή δεν νοείται να μην υπάρχει τοπικό σχέδιο στην Πέγεια γιατί έτσι βολεύει κάποιους», τόνισε.

Ο κ. Κωνσταντίνου πρόσθεσε, ότι ολόκληρη η Πέγεια έχει μόνο δυο ξενοδοχεία στην ακτογραμμή της.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του κ. Περδίκη ότι τον κήρυξε ανεπιθύμητο στην Πέγεια, ο κ. Κωνσταντίνου τον χαρακτήρισε ψεύτη, λέγοντας: «Δεν είμαι εγώ που του είπα ότι είναι ανεπιθύμητος. Εγώ του είπα ότι τα τέσσερα κόμματα της Πέγειας (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) παρακάθισαν σε συνεδρία και αποφάσισαν ότι είναι ανεπιθύμητος».

Σε σχέση με τις κατηγορίες που εκτόξευσε προς το πρόσωπο του προέδρου του κινήματος Οικολόγων, για σχέσεις με συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε: «Ότι έχω πει το έχω πει. Δεν θα πέσω στην παγίδα».

«Απολογήθηκα για τους υψηλούς τόνους και το ύφος αλλά δεν απέσυρα τίποτε. Ήταν ξεκάθαρο το τι είπα εκεί. Δεν θα προβώ σε άλλες δηλώσεις επί του συγκεκριμένου», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την κατηγορία που εκτόξευσε ο κ. Περδίκης προς το πρόσωπο του για προσωπικές εκδουλεύσεις προς μεγαλοεργολάβους ο βουλευτής του ΔΗΣΥ απάντησε: «Εγώ δεν έχω κανέναν συμφέρον και καμία σχέση με μεγαλοεργολάβους. Με κανέναν. Όταν αδυνατεί ο άλλος να τοποθετηθεί ή να βρει επιχειρήματα καταφεύγει σε τέτοιες προσεγγίσεις. Καμία σχέση και κανέναν συμφέρον, ούτε νομικός τους σύμβουλος είμαι, ούτε εργοδοτούμενος τους».

Τέλος όταν ενημερώσαμε τον κ. Κωνσταντίνου για ενδεχόμενη πρόθεση του κ. Περδίκη να λάβει νομικά μέτρα εναντίον του μετά από τα όσα του καταλόγισε ο ίδιος δήλωσε: «Ας λάβει».

Keywords
Τυχαία Θέματα