Ισόπαλος με την Εθνική Κατάρ ο Ολυμπιακός

Το φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην εθνική Κατάρ (τα έσοδα θα διατεθούν στην UNISEF) που έγινε στη Ζυρίχη δεν ανέδειξε νικητή. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο τελευταίο 10λεπτο, αρχικά με το γκολ του Χασάν (81΄) και δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Σιόβας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Ο Μάρκο Σίλβα χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, με την ελληνική

ομάδα να είναι κινητική στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν έδειξε πολλά πράγματα. Ο Καμπιάσο έκανε το ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ωστόσο, ήταν φανερό πως του λείπει η φυσική κατάσταση.

Το πρώτο μέρος είχε πάρα πολλές φάσεις εκατέρωθεν, με τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων να εξελίσσονται σε πρωταγωνιστές. Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία του ματς ανήκε στους Ασιάτες, με το σουτ του Φαντλάλα από κοντά να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο. Νέα σπουδαία επέμβαση έκανε ο γκολκίπερ των Πειραιωτών στο 17΄, όταν έδιωξε σε κόρνερ το βολέ του Ελίας.

Ο Ολυμπιακός, που είχε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, απείλησε στο 24΄με το δυνατό σουτ του Φουστέρ να φεύγει πάνω από το δοκάρι του Αμίν, ενώ στο 28΄ ο πορτιέρε της εθνικής Κατάρ απομάκρυνε πολύ δύσκολα σε κόρνερ τη σέντρα του Φουστέρ.

Κλασική ευκαιρία για το Κατάρ στο 33΄, όταν ο Αλχαϊντός βγήκε τετ-α-τετ με το Ρομπέρτο, αλλά και πάλι ο Ισπανός αναδείχθηκε νικητής και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Στο 39΄ ήτανη η σειρά του Ντουρμάζ να αστοχήσει από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Φινμπόγκασον δεν πλάσαρε σωστά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αμίν να αποκρούει το σουτ του Φινμπόγκασον από πλάγια, στο 48΄, αλλά μετά το 55΄ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα έως ότου απειληθεί κάποια εστία. Αυτό συνέβη στο 77΄, όταν ο Πουλίδο απέτυχε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Εννέα λεπτά πριν το τέλος ο Χασάν βρήκε την ευκαιρία να νικήσει με πλασέ τον Ρομπέρτο και να δώσει το προβάδισμα στο Κατάρ με 1-0. Οι Πειραιώτες, όμως, με την κεφαλιά του Σιόβα στο 88΄ ισοφάρισαν και το 1-1 έμεινε έως το τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα