Ισλανδία: Ποτάμια λάβας έκαψαν σπίτια στο Γκρίνταβικ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εφιάλτης της λάβας αναβίωσε στην νοτιοδυτική Ισλανδία, όπου τουλάχιστον τρία σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την έκρηξη ηφαιστείου, την δεύτερη που σημειώθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα. Εικόνες από drones και παράτολμους κατοίκους και φυσιοδίφες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μεταφέροντας εικόνες από τις εντυπωσιακές εκρήξεις και τα ποτάμια λάβας φώτισαν τον ουρανό, έκαναν την γη να σχίζεται καταστρέφοντας ό,τι βρήκαν στην διαδρομή τους.

Dramatic

drone footage captures Iceland's volcano. Unfortunately, the drone didn't make it, but the footage did. pic.twitter.com/glsBJ8McJJ

— ScienceSeeker (@marStarship1) January 10, 2024

Συνολικά, δύο ρωγμές σχηματίστηκαν κοντά στην πόλη Γκρίνταβικ, όπου μένουν ψαράδες. Οι τοπικές Αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την κοινότητα από το Σάββατο (13/1) καθώς ανέμεναν την έκρηξη που σημειώθηκε.

Volcano tourism in Iceland is something else pic.twitter.com/rvNTtesNpg

— Historic Vids (@historyinmemes) January 14, 2024 

Μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε νωρίς την Κυριακή, όταν μια ρωγμή στο έδαφος άνοιξε περίπου 450 μέτρα από την πόλη που αν κινδύνευσε διασώθηκε χάρη στα προστατευτικά φράγματα από χώμα και βράχο που είχαν δημιουργηθεί, εκτρέποντας την πορεία της λάβας μακριά από την πόλη.

Ωστόσο, μια δεύτερη ρωγμή που άνοιξε την ίδια μέρα είχε ως αποτέλεσμα να «καταπιεί» τουλάχιστον τρία σπίτια.

LIVE: Volcano erupts in southwest Iceland https://t.co/oJU152oFHb

Reuters (@Reuters) January 15, 2024 Πηγή: ΕΡΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα