Ισλαμικό Κράτος: Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε απόψε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως ανέφερε ο εξειδικευμένος ιστότοπος Site Intelligence, που παρακολουθεί τις αναρτήσεις των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό όργανό του, το Amaq, το Ισλαμικό Κράτος καυχιέται ότι ένας μαχητής του πλησίασε σε απόσταση «μικρότερη των πέντε μέτρων» από τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας

«κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη συγκέντρωση μεταφραστών και συνεργατών του αμερικανικού στρατού» στο «Στρατόπεδο Μπαράν», κοντά στο αεροδρόμιο, «και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σκοτώνοντας περίπου 60 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 άλλους, συμπεριλαμβανομένων και μαχητών Ταλιμπάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κανάλι του Amaq στο Telegram.

Σημειώνεται ότι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι τουλάχιστον 12.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ότι οι 11 από αυτούς ήταν πεζοναύτες.

«Δεν θα μας πτοήσουν» οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν

Οι ΗΠΑ «δεν θα πτοηθούν» από τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν, καθώς τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις αυτές, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στα αγαπημένα πρόσωπα και τους συναδέλφους όλων εκείνων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην Καμπούλ σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Όστιν. «Δεν θα αποθαρρυνθούμε από την αποστολή που έχουμε αναλάβει», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: ISIS-K: Ποιοι είναι οι τρομοκράτες που θεωρούν τους Ταλιμπάν... φιλελεύθερους;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισλαμικό Κράτος, Ανέλαβε, Καμπούλ,islamiko kratos, anelave, kaboul