Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία μετά τις φονικές καταιγίδες

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο USGS, σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή του Τόκιο, όπου και έγινε περισσότερο αισθητός, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20H24 τοπική ώρα και δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK.

Στην Ιαπωνία,

η οποία βρίσκεται στο σημείο όπου συγκλίνουν 4 τεκτονικές πλάκες, καταγράφεται κάθε χρόνο το 20% και πλέον των ισχυρότερων σεισμών που σημειώνονται στον κόσμο.

Την ίδια ώρα, στους 38, τουλάχιστον, ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και πάνω από 50 είναι οι αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που πλήττουν την δυτική και την κεντρική Ιαπωνία, μετέδωσε σήμερα το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, ενώ περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε τέσσερις νομαρχίες στο δυτικό τμήμα του νησιού Χονσού, καλώντας τον πληθυσμό σε επιφυλακή για κατολισθήσεις, πλημμύρες ποταμών και ισχυρούς ανέμους εξαιτίας των "ιστορικών", όπως τις χαρακτήρισε, βροχοπτώσεων.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως στην Μοτογιάμα, μια πόλη στο νησί Σικόκου, 583 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 24 ώρες από το πρωί της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωί. Η υπηρεσία ανακοίνωσε, επίσης, πως υπάρχει κίνδυνος να συνεχισθούν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και αύριο Κυριακή.

Οπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, περίπου 48.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να απαντήσουν σε εκκλήσεις για βοήθεια.

M5.9 #earthquake (#地震) strikes 97 km SE of #Tokyo (#Japan) 11 min ago. Effects reported by eyewitnesses: pic.twitter.com/Sv99ZyVzyT

— EMSC (@LastQuake) 7 Ιουλίου 2018

Πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα