Ισχυρισμός πολίτη για υπέρμετρη βία αστυνομικών

Σε ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους ασκήθηκε «υπέρμετρη βία» προς το πρόσωπό του προχώρησε πολίτης.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή των Πολεμιδιών, πλησίον της πτηνοτροφικής περιοχής, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησαν οι Αρχές τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή μετά την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στη Λεμεσό.

Η Αστυνομία, απαντώντας στον ισχυρισμό, αναφέρει ότι ο εν λόγω πολίτης εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή με το όχημά του, με τους αστυνομικούς να του κάνουν

σήμα για έλεγχο.

Ωστόσο, όταν το όχημά του ακινητοποιήθηκε, ο ίδιος αρνήθηκε να συνεργαστεί και να εξέλθει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Στη συνέχεια, και αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανοίξουν το όχημα, οδήγησαν τον ύποπτο στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, όπου το ασκήθηκε έλεγχος και αφέθηκε ελεύθερος, καταλήγοντας με δική του πρωτοβουλία στο νοσοκομείο κι απειλώντας ότι θα καταγγείλει περιστατικό υπέρμετρης βίας στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό του ελέγχου έχει καταγραφεί στα αρχεία της δύναμης, ενώ το εν λόγω πρόσωπο δεν συνδέεται με την επίθεση κατά αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα