Ισχυρισμοί Μπαχτσελί ότι η Αθήνα αυξάνει την ένταση

Η Αθήνα αυξάνει τις προκλήσεις, υποστήριξε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ για την Κυπριακή Δημοκρατία είπε ότι οι κινήσεις της έφτασαν σε σοβαρά όρια.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι “οι στρατιωτικές συμμαχίες που εγκαθίδρυσε η  ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου στο οικόπεδο Αφροδίτη, ο αγώνας εξοπλισμού και η εχθρότητα προς

την Τουρκία, που αυξήθηκε, έφτασαν σε σοβαρά όρια”.

Για την Ελλάδα είπε ότι “η ένταση που προκάλεσε η αμοιβαία ανακοίνωση ΝΑVΤΕΧ μεταξύ μας με την Ελλάδα, διατηρείται ζωντανή”. “Η κυβέρνηση της Αθήνας αυξάνει τις προκλήσεις στρατιωτικοποιώντας τα νησιά των οποίων το καθεστώς έχει καθοριστεί αποστρατικοποιημένο από τις Συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων”. Σύμφωνα με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί “με την παραβίαση του δικαίου προσβάλλεται η εθνικής μας ασφάλεια. Η Τουρκία χωρίς να κάνει παραχωρήσεις από τον δίκαιο αγώνα της διατηρεί τη στάση της. Η επιστροφή του Ορούτς Ρέις και πάλι στα γαλάζια νερά είναι το πιο ισχυρό αποτέλεσμα αυτής της αποφασιστικότητας, αυτής της θέλησης”.

Διαβάστε επίσης: Φραστικό επεισόδιο Τσαβούσογλου με τη Σουηδή ΥΠΕΞ για Συρία και Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα