Ισχυρή και με τη βούλα στον α’, αλλά... αγκαλιάζει τον β’ γύρο η Ομόνοια!

Ήταν σχεδόν βέβαιο, έγινε κι επίσημο. Η Ομόνοια θα συγκαταλέγεται στους ισχυρούς (seeded) της κλήρωσης για τον α' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ 2020/21. Αλλά όπως όλα δείχνουν η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θα εκκινήσει την ευρωπαϊκή της πορεία από τον επόμενο γύρο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» περίμεναν τα καλά νέα από την Αλβανία, αλλά τους προέκυψαν από την Αρμενία, καθώς η Άλασκερτ (η μόνη διεκδικήτρια του τίτλου με καλύτερο συντελεστή από την Ομόνοια) παραχώρησε 1-1 στην

Αραράτ-Αρμενία και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ ευρίσκεται στο -5 από την κορυφή, όπου ισοβαθμούν η χθεσινή της αντίπαλος και η Σιράκ Γκιούμρι, ενώ στην τρίτη θέση με 45 βαθμούς είναι η Νόα.

Το μόνο σενάριο που μπορεί να φέρει την Άλασκερτ στην πρώτη θέση είναι να κάνει δύο νίκες, η Νόα ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ η Σιράκ Γκιούμρι και Αραράτ-Αρμενία να πάρουν μόνον έναν βαθμό στις εναπομένουσες αγωνιστικές.

Μαθηματικά αυτό το σενάριο είναι εφικτό, ωστόσο ακόμη κι αν επαληθευτεί, θα προκύψει τετραπλή ισοβαθμία, στην οποία η Άλασκερτ δεν θα έχει το πάνω χέρι. Ως εκ τούτου, η εκπρόσωπος της Αρμενίας στον α' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η 17η ομάδα με χειρότερο συντελεστή από την Ομόνοια.

Το «τριφύλλι», ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μετάσχει στη συγκεκριμένη κλήρωση, αντιθέτως αυξάνονται οι πιθανότητες εκκίνησης της ευρωπαϊκής του προσπάθειας από τον β' προκριματικό γύρο. Υπενθυμίζεται ότι, για να συμβεί αυτό, πρέπει όλες οι ομάδες της προημιτελικής φάσης της τρέχουσας διοργάνωσης να έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη θέση στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, οι δύο (Παρί, Λειψία) έχουν πάρει εισιτήριο για τους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους. Το ίδιο ισχύει και για όποια προκριθεί από το ζευγάρι Ρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και για την Μπάγερν που έχει επικρατήσει 3-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» της Τσέλσι.

Τι απομένει λοιπόν και χρειάζεται η Ομόνοια;

Πρώτον, να περάσουν στα προημιτελικά οι Μπαρσελόνα (1-1 με Νάπολι στο Σαν Πάολο) και Γιουβέντους (0-1 από Λιόν στη Γαλλία), οι οποίες έχουν εξασφαλίσει ήδη μέσω των πρωταθλημάτων τους θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και δεύτερον, να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα σε Ισπανία και Ιταλία οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Αταλάντα (που έχουν ήδη προκριθεί στα προημιτελικά της τρέχουσας διοργάνωσης). Στη δεδομένη χρονική στιγμή η μεν Ατλέτικο είναι στο +5 από την πέμπτη Βιγιαρεάλ, η δε Αταλάντα στο +12 από την πέμπτη Ρόμα και δεδομένης της εκρηκτικής φόρμας της (επτά σερί νίκες στη Σέριε Α) ουσιαστικά έχει «κλειδώσει» τον στόχο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα