Ήρθαν σε σύγκρουση, προχωρούν σε διαβουλεύσεις για τα τετράμηνα

Υπό ένταση πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, για την τροποποίηση της υφιστάμενη νομοθεσίας που αφορά το φλέγον ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων.

Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, (ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΣΕΜ, Παιδοβουλή και Οργανωμένους γονείς Μέσης Εκπαίδευσης).

Ένταση με επίκεντρο τις δηλώσεις ΑΚΕΛ

κα ΠΣΕΜ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση προκλήθηκε από μέλη του ΑΚΕΛ, όπου σε τοποθέτησή τους για τις εξετάσεις τετραμήνων έκαναν λόγο για παιδαγωγικό έγκλημα και πως το έργο θα ζημιώσει την εκπαίδευση.

Άμεσα ήρθε η απάντηση του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος χαρακτήρισε το σχόλιο του ΑΚΕΛ ως προσβλητικό και τουλάχιστον ατυχές, ενώ για άλλη μια φορά τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εφαρμόσει τον θεσμό από τον Σεπτέμβριο.

Ένταση προκλήθηκε και κατά την τοποθέτηση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), όπου μέλη της σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να προβληματίσουν τη Βουλή τα ψέματα στα οποία το Υπουργείο αναφέρεται εδώ και καιρό για τις εξετάσεις.

Όπως εξήγησαν, είναι η μείωση της ύλης, οι δεύτερες ευκαιρίες και η κατάργηση των διαγωνισμάτων.

Η τοποθέτηση ενόχλησε τον κ. Χαμπιαούρη, ο οποίος ζήτησε από τους μαθητές να ανακαλέσουν την αναφορά τους περί ψεμάτων.

Αποφάσισαν διαβουλεύσεις τα κόμματα

Η ένταση έφερε, ωστόσο αποτελέσματα, μιας και η συζήτηση συνεχίστηκε στις προτάσεις που κατέθεσαν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και το ΔΗΣΥ, με τα κόμματα να ανακοινώνουν διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους ώστε να καταλήξουν σε πρόταση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή είτε πριν να ολοκληρώσει τις εργασίες της είτε ως κατ΄ επείγον

Όσον, αφορά την ΟΕΛΜΕΚ, ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε στο Sigmalive πως, μετέφερε προς την Επιτροπή, την αντίθεση της ΟΕΛΜΕΚ, για την υφιστάμενη νομοθεσία και τις εξετάσεις τετραμήνων.

«Εκφράσαμε τους έντονους προβληματισμούς μας για τις εξετάσεις στο τέλος κάθε τετραμήνου. Υπενθυμίσαμε επίσης, το δημοψήφισμα του κλάδου, όπου το 76% απέρριψαν τις εξετάσεις τετραμήνων και καταθέσαμε επίσης την απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της ΟΕΛΜΕΚ, όπου για άλλη μια φορά τονίσαμε τη διαφωνία μας, καταγράφοντας φυσικά την ανησυχία μας για τη διαδικασία η οποία προωθείται, σημειώνοντας βέβαια ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε σε μέτρα αν ο θεσμός τεθεί σε ισχύ», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως, υπενθύμισαν προς τη Βουλή, το πλαίσιο πρότασης στο οποίο είχαν καταλήξει και το οποίο κατατέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης και τον υπουργό Παιδείας, στις 17 Ιανουαρίου, για την οποία δεν υπήρξε ποτέ απάντηση.

«Η πρόταση αυτή, είναι προς την ορθή κατεύθυνση και προς όφελος του μαθητή, του εκπαιδευτικού αλλά και του δημόσιου σχολείου», είπε.
Ωστόσο, η ηγεσία την ΟΕΛΜΕΚ, είναι ΄έτοιμη να διαβουλευτεί με τα κόμματα, εφόσον καλεστούν να συζητήσουν τις επόμενες ημέρες, τόνισε ο κ. Χατζησάββας.

*Εικόνα αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα