Ιρλανδος κτηνίατρος υιοθέτησε γατάκι που βρήκε σε ξενοδοχείο του Πρωταρά

Ο Noel Fitzpatrick επισκέφτηκε το νησί μας και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook μας περιέγραψε την περιπέτεια που είχε με ένα μικρό γατάκι. Η κίνησή του μας απέδειξε ότι το επάγγελμα που επέλεξε να κάνει δεν είναι τυχαίο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την επίσκεψή του στην Κύπρο, αφού κατά

την παραμονή του στο νησί μας βρήκε ένα μικρό αδέσποτο γατάκι και αμέσως έγιναν φίλοι. Παρόλα αυτά, όταν έφυγε από την Κύπρο το άφησε πίσω, κάτι το οποίο δεν του ήταν εύκολο.

Μόλις έφτασε στην Ιρλανδία, μίλησε με κάποιον γνωστό του πίσω στην Κύπρο, ο οποίος του επιβεβαίωσε τους φόβους του για το πού βρισκόταν και σε ποια κατάσταση ήταν το γατάκι. Για αυτό, αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στην Κύπρο για να το πάρει πίσω μαζί του.

20 λεπτά από την άφιξη του στο ξενοδοχείο και με ένα σακούλι λιχουδιές βρέθηκε αγκαλιά με το μικρό γατάκι, το οποίο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον θυμήθηκε.Το επόμενο πρωί το πήγε σε κτηνίατρο για να του κάνουν την θεραπεία ψύλλων και σκουληκιών και εμβόλιο κατά της λύσσας.

6 εβδομάδες μετά πήγε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και παρέλαβε το γατάκι.

Ο ίδιος δήλωσε «Είναι επιτέλους εδώ μαζί μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τώρα ανήκει πλέον στην οικογένειά μας, με τα τέσσερα μεγάλα του αδέρφια, τον Morris, τον Morgan, τον Mr. Bimble και τον Henry, στο Moggy Manor», τα υπόλοιπα γατάκια του Noel!

«Τα αδέρφια του τον αγαπούν όλοι, και τους αγαπάει κι αυτός! Είναι αναιδής, άτακτος και πολύ αγαπητός!

Είμαι πολύ χαρούμενος που σε έχω εδώ μαζί μας! Τέρμα η ζωή στο δρόμο!»

Ο Ιρλανδός είναι ένας επιτυχημένος κτηνίατρος, με έδρα το Eashing του Surrey. Παρόλα αυτά, εκτός από την αγάπη που έχει για την κτηνιατρική έγινε πολύ γνωστός μέσα και από την υποκριτική, το ραδιόφωνο και τα βιβλία του αφού μάλιστα στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα έχει εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους.

Πιο αναλυτικά η καριέρα του:

Ο Fitzpatrick απέκτησε το πτυχίο του στην Κτηνιατρική από το University College του Δουβλίνου το 1990. Αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο του Surrey για την έννοια του One Medicine: the advance of human and animal treatments in tandem. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και Καθηγητής και ιδρυτικό μέλος της Ορθοπεδικής στο την Σχολή κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου του Surrey. Το 2009, έγινε ο πρώτος κτηνίατρος στον κόσμο που εφάρμοσε με επιτυχία προσθετική ακρωτηριασμού σε μια γάτα με το όνομα Όσκαρ, η οποία είχε χάσει και τα δύο πίσω πόδια σε ένα ατύχημα. Όπου το 2014, ο Fitzpatrick αναγνωρίστηκε από τα Ρεκόρ Γκίνες ως ο πρώτος κτηνίατρος που έκανε αυτή την επέμβαση.

Η αξιοσημείωτη καριέρα του Noel συμπληρώνεται με τα βραβεία τα οποία έχει στην κατοχή του.Τον Νοέμβριο του 2014, του απονεμήθηκε το βραβείο UCD Alumni Award για την κτηνιατρική. Το 2017, του απονεμήθηκε το Βραβείο Blaine από τη British Small Animal Veterinary Association για εξαιρετική συμβολή στην πρόοδο της κτηνιατρικής και της χειρουργικής μικρών ζώων. Το βραβείο τον αναγνωρίζει ως δημιουργό περισσότερων από 30 νέων τεχνικών στον τομέα.

Παρόλα αυτά, ο Fitzpatrick και η ομάδα του στο Fitzpatrick Referrals έχουν γίνει αντικείμενο τηλεοπτικών σειρών, συμπεριλαμβανομένων των The Bionic Vet και The Supervet καθώς και σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές όπως το The two night show.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε δύο επεισόδια του Heartbeat του ITV ως κτηνίατρος Andrew Lawrence, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2002. Εμφανίστηκε επίσης στο BBC Casualty, στην τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ Wildlife SOS, στη σειρά ITV London's Burning και στο The Bill του ITV.

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην ταινία τρόμου The Devil's Tattoo. Πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Live for the Moment και πρωταγωνίστησε ως επιθεωρητής Μπέκετ στην ταινία Framed.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιρλανδος, Πρωταρά,irlandos, protara