Ιρλανδία: Επιστρέφουν τα μέτρα σε τρεις κομητείες μετά την αύξηση κρουσμάτων

Οι αρχές της Ιρλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι επαναφέρουν από απόψε, σε τοπικό επίπεδο, ορισμένους από τους περιορισμούς που είχαν αρθεί, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για να ελεγχθούν οι συρροές της Covid-19 σε τρεις από τις 26 κομητείες της χώρας, μία εκ των οποίων συνορεύει με το Δουβλίνο.

Τα εστιατόρια, τα καφέ και οι παμπ στο Κιλντέιρ, το Λουίς και το Όφαλι θα επιτρέπεται να σερβίρουν φαγητό μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε μικρές ομάδες πελατών, για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι κάτοικοι των τριών κομητειών δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην υπόλοιπη χώρα, παρά μόνο

υπό προϋποθέσεις. Στις τρεις όμορες κομητείες έχουν καταγραφεί σχεδόν τα μισά κρούσματα του νέου κορονοϊού τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτός ο ιός είναι μια βαθιά και κατεπείγουσα απειλή, είναι ανελέητος και αμείλικτος. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί. Δεν μπορούμε να ενεργούμε βλέποντας και κάνοντας», είπε ο Μίχαλ Μάρτιν, στο πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα ως πρωθυπουργός της χώρας.

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε σήμερα 92 νέα κρούσματα, στον υψηλότερο απολογισμό από τις 22 Μαΐου.

Ο επικεφαλής αρχίατρος της χώρας προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταγραφεί «σημαντικός αριθμός» νέων κρουσμάτων. «Η επιβολή των μέτρων από απόψε δεν θα έχει ως αποτέλεσμα μια αισθητή διαφορά, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες», είπε ο Ρόναν Γκλιν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ό,τι και αν συμβεί την επόμενη εβδομάδα είναι ήδη καθ’ οδόν και κανείς μας δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να επηρεάσουμε και να περιορίσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων από τη μεθεπόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα