Ιράν: Η Lufthansa ανέστειλε τις πτήσεις προς την Τεχεράνη

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανέστειλε τις πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, πιθανότατα μέχρι την Πέμπτη, «λόγω της τρέχουσας κατάστασης στη Μέση Ανατολή», sσύμφωνα με την DW. 

Εν τω μεταξύ, ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr πυροδότησε για λίγο τις εντάσεις όταν δημοσίευσε μια αναφορά στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην

Twitter, λέγοντας ότι όλος ο εναέριος χώρος πάνω από την Τεχεράνη είχε κλείσει για στρατιωτικές ασκήσεις.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία αφαίρεσε την αναφορά και αρνήθηκε ότι είχε εκδώσει τέτοιο μήνυμα.

Ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Οι χώρες της περιοχής και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και προετοιμάζονται για μια πιθανή επίθεση από το Ιράν ως απάντηση στην αεροπορική επιδρομή της 1ης Απριλίου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, η οποία θεωρείται ύποπτη ότι διεξήχθη από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατηγόρησε το Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή και είπε ότι «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί».

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς δήλωσε ότι το Ισραήλ θα απαντούσε εάν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ από το δικό του έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν το Ισραήλ για την υποστήριξή τους μετά τις απειλές Ιράν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Lufthansa, Τεχεράνη,iran, Lufthansa, techerani