ΗΠΑ: Θα συνεργαστούμε με Αθήνα για βελτίωση της οικονομίας

Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται στενά με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να διευθετηθούν οι διαφορές και να βελτιωθεί η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας, δήλωσε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά

με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό σημαίνει ότι θα συνομιλούμε με τους νέους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας, για να προσπαθήσουμε να λύσουμε τις διαφορές αυτές και να επαναφέρουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας», είπε ο Έρνεστ.

Οι δηλώσεις του Λευκού Οίκου έρχονται μετά τις προς δύο ημερών αναφορές του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε συνεργασία με τον νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνησή του.Όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, «ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλά, άλλα δύσκολα, άλλα σημαντικά βήματα για να καλλιεργήσει το έδαφος της οικονομικής ανάκαμψης. Ως μακροχρόνια φίλη και σύμμαχος, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειές τους (των Ελλήνων) και εκείνες της διεθνούς κοινότητας για να ενισχυθούν τα θεμέλια της μακροπρόθεσμης ευημερίας στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα