ΗΠΑ: Πέθανε από COVID ο αρνητής εμβολιασμών παραγωγός Φιλ Βάλενταϊν

Απεβίωσε το Σάββατο ο ραδιοφωνικός παραγωγός 62χρονος Φιλ Βάλενταϊν, ο οποίος ήταν αρνητής των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Την είδηση ανακοίνωσε το WWTN Radio, στο οποίο εργαζόταν. «Παρακαλώ κρατήστε την οικογένεια Βάλενταιν στις σκέψεις και τις προσευχές σας», ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός σε tweet του.

Ο θάνατός του έρχεται μετά από περίπου ένα μήνα αφότου ο ραδιοφωνικός παραγωγός ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό. Στην εκπομπή του, ο Βαλεντάιν είχε υποβαθμίσει επανειλημμένα την σημασία του εμβολιασμού

κατά του κορωνοϊού, λέγοντας τον περασμένο Δεκέμβριο ότι πίστευε ότι οι πιθανότητές του να πεθάνει από τον Covid-19 ήταν «πιθανώς πολύ λιγότερες από το 1%».

Το μήνυμά του, ωστόσο, άλλαξε στα τέλη Ιουλίου, όταν η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι ο Βαλεντάιν νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, έχοντας πνευμονία και τις συναφείς παρενέργειες λόγω του κορωνοϊού. 

We are saddened to report that our host and friend Phil Valentine has passed away. Please keep the Valentine family in your thoughts and prayers. pic.twitter.com/vhXpE7x0oX

— SuperTalk 99.7 WTN (@997wtn) August 21, 2021«Ο Φιλ θα ήθελα να γνωρίζουν οι ακροατές του ότι μολονότι ουδέποτε υπήρξε “αντι-εμβολιαστής”, μετανιώνει που δεν πήρε πιο σαφή θέση “υπέρ του εμβολίου” και ανυπομονεί να βρεθεί σε θέση να υποστηρίξει αυτή την άποψη μόλις επιστρέψει στα ερτζιανά, πράγμα που ελπίζουμε όλα να γίνει σύντομα», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του αδελφού του. 

Ο Μαρκ Βαλεντάιν είπε σε συνέντευξή του στο CNN στις 26 Ιουλίου, ότι ο αδελφός του τα πήγαινε καλύτερα, αλλά ήταν ακόμα σε πολύ δύσκολη κατάσταση, και ανέπνεε με (μηχανική) βοήθεια. «Τώρα αναγνωρίζει ότι μη κάνοντας τον εμβολιασμό προκάλεσε πιθανώς μια ομάδα άλλων ανθρώπων να μην εμβολιαστούν», είπε στην συνέντευξη. «Και ότι μετανιώνει (γι’ αυτό)».

«Αυτή είναι μια πραγματική απειλή, είναι μια πραγματική κρίση δημόσιας υγείας και είναι κάτι που αν χρειαζόταν να ξανακάνει... η απορριπτική του στάση δεν θα ήταν αυτή που ήταν και θα είχε εμβολιαστεί και θα ενθάρρυνε όλους να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

Πηγή: cnn.com/ΣΚΑΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα