ΗΠΑ: Κάθειρξη 20 ετών στον «Εξωτικό Τζο» που ήθελε να σκοτώσει ακτιβίστρια

Ο "Εξωτικός Τζο", ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης ενός ζωολογικού κήπου, η ιστορία του οποίου έγινε επιτυχημένο ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα Netflix, δεν κατάφερε να πείσει τα αμερικανικά δικαστήρια να τον αφήσουν ελεύθερο και καταδικάστηκε, για άλλη μια φορά, σε κάθειρξη 20 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο "βασιλιάς των τίγρεων" ή Τζο Μαλντονάντο-Πάσατζ, όπως είναι το όνομά του με το οποίο έγινε γνωστός, καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2020 σε κάθειρξη 22 ετών επειδή σχεδίασε την δολοφονία της άσπονδης εχθρού

του, της ακτιβίστριας Κάρολ Μπάσκιν. Λόγω ενός δικονομικού λάθους, ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε στην συνέχεια να μειωθεί η ποινή του.

Στην ακροαματική διαδικασία στην Οκλαχόμα Σίτι, αντικείμενο της οποίας ήταν να οριστεί μια νέα ποινή, ο 58χρονος Τζο ζήτησε "να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία". "Μην με αφήσετε να πεθάνω στη φυλακή", είπε στον δικαστή, υπενθυμίζοντας ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Η Κάρολ Μπάσκιν παρακάλεσε τον δικαστή να τον κρατήσει στη φυλακή, λέγοντας ότι φοβάται ακόμη για την ζωή της.

Ο δικαστής τελικά τον καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών και τεσσάρων μηνών.

Ο "Εξωτικός Τζο" έκανε περιουσία χάρη στον ζωολογικό κήπο που άνοιξε το 1999 στην Οκλαχόμα, αλλά στη συνέχεια έχασε τα πάντα σε κομπίνες. Η ιστορία του συνάρπασε πολλούς όταν παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ "Ο βασιλιάς των τίγρεων" στην αρχή της πανδημίας. Κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ αυτού ήταν η διένεξή του με την Κάρολ Μπάσκιν, μια ακτιβίστρια από την Φλόριντα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση των αιλουροειδών και η οποία τον κατηγορούσε για κακομεταχείριση των ζώων του και είχε ορκιστεί να τον οδηγήσει στην χρεοκοπία.

Ο Μαλντονάντο-Πάσατζ τελικά πρότεινε σε δύο άνδρες να τους πληρώσει χιλιάδες δολάρια για να σκοτώσουν την εχθρά του. Ο ένας από αυτούς όμως ήταν αστυνομικός και είχε διεισδύσει στον κύκλο του για να τον παγιδεύσει.

Η συνέχεια του πρώτου ντοκιμαντέρ, "Ο βασιλιάς των τίγρεων 2", προβλήθηκε τον Νοέμβριο από την πλατφόρμα και γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Κάθειρξη 20, Εξωτικό Τζο,ipa, katheirxi 20, exotiko tzo