Ίωση, ο νέος πονοκέφαλος του Χάβου

Τελευταία θύματα οι Αντράντε και Σαμπού, που παραμένουν εκτός
------------------------------------------------------------------------------------

Αντίπαλος της ΑΕΛ και του Μάκη Χάβου αυτές τις ημέρες είναι η ίωση. Από την αρχή της εβδομάδας θέτει εκτός προπονήσεων ποδοσφαιριστές της ομάδας, δυσκολεύοντας το έργο του Ελλαδίτη προπονητή στις προπονήσεις. Αρχικά η ίωση κτύπησε τον Ελευθερίου, που έχασε προπονήσεις 2-3 ημερών καθηλωμένος στο κρεβάτι. Ο έμπειρος Κύπριος την ξεπέρασε,

αφού χθες προπονήθηκε ατομικά και σήμερα θα μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων. Όμως εκτός προπονήσεων για τον ίδιο λόγο (ίωση) είναι τις τελευταίες δύο ημέρες οι Αντράντε και Σαμπού. Το κεντρικό δίδυμο της ομάδας δηλαδή. Ο Πορτογάλος, μόλις επέστρεψε από το πρόβλημα στον προσαγωγό, κτυπήθηκε από την ίωση, ενώ και ο Σαμπού ήταν κλινήρης χθες. Με δεδομένο ότι ο αγώνας της ΑΕΛ με τη Σαλαμίνα είναι τη Δευτέρα, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι και οι δύο θα προλάβουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί και πως θα δώσουν κανονικά το «παρών» τους στην αναμέτρηση.

Πρόβλημα τραυματισμού όμως αντιμετωπίζει και ο νεαρός επιθετικός Γιάννης Μαύρου, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Πέμπτης και χθες δεν προπονήθηκε. Το απόγευμα θα περνούσε από εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Η αλήθεια είναι πως ο νεαρός επιθετικός δεν έχει πάρει ευκαιρίες φέτος (έπαιξε μόνο 8 λεπτά στον αγώνα της πρεμιέρας), όμως σίγουρα ο κ. Χάβος θα ήθελε να τον έχει μαζί του, αφού έχει σκοπό μέχρι τον Ιανουάριο να δώσει λεπτά συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του.

Ο Σουάρες προπονήθηκε ατομικά χθες, λόγω της απουσίας του με την εθνική ομάδα της χώρας, κι από σήμερα θα μπει στον κανονικό ρυθμό. Ο βασικός αμυντικός μέσος της ΑΕΛ υπολογίζεται κανονικά από τον προπονητή του για τον αγώνα της Δευτέρας και αναμένεται να πάρει θέση ξανά στη φυσική του θέση, αφού στα τελευταία δύο παιγνίδια, λόγω των απουσιών των Σαμπού και Σιέλη, αγωνίσθηκε στο κέντρο της άμυνας, δίπλα από τον Αντράντε.

Προβάδισμα σε Σέμα
Όπως φάνηκε στη χθεσινή πρωινή προπόνηση, για τη θέση του επιθετικού κορυφής, ο Σέμα έχει προβάδισμα έναντι του Νιάγκ. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Χάβος είχε προτιμήσει στον αγώνα με την Ένωση και πάλι τον Σουηδό επιθετικό, έναντι του πανύψηλου συμπαίκτη του, ενώ ο Νιάγκ έμεινε στον πάγκο στον προηγούμενο αγώνα, παρά το ότι ο Σέμα ήταν εκτός πλάνων. Φαίνεται ότι στην παρούσα φάση ο τεχνικός της ΑΕΛ πιστεύει πως ο Σέμα μπορεί να του δώσει περισσότερα από τον Νιάγκ. Φυσικά, καλύτερα συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά και τη σημερινή προπόνηση, η οποία, όπως και η χθεσινή, θα αναλωθεί σε θέματα τακτικής.

Όπως και να έχει το ζητούμενο για την ΑΕΛ τη Δευτέρα είναι ένα και μοναδικό. Η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Αυτή τη στιγμή, με την ομάδα μόλις στους 8 βαθμούς μετά από 10 αγώνες, μετρώντας 6 σερί παιγνίδια χωρίς νίκη (η τελευταία ήταν πριν από δύο μήνες) δεν έχει τίποτα άλλο σημασία παρά μόνο το τρίποντο. Η ΑΕΛ έχει ανάγκη του βαθμούς, να αφήσει πίσω της το κακό ξεκίνημα, να πάρει βαθμολογική ανάσα και να μπορέσει να δει με αισιοδοξία τη συνέχεια του μαραθωνίου. Το θετικό είναι ότι το έχουν αντιληφθεί όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα και γι' αυτό είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για το τρίποντο τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα