Ιορδανοί ζητούν έκτακτη σύνοδο ΥΠΕΞ Αραβικού Συνδέσμου

Οι αντιπροσωπείες των Παλαιστινίων και των Ιορδανών στον Αραβικό Σύνδεσμο, ζήτησαν σήμερα τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του οργανισμού, για να συζητήσουν την αμερικανική απόφαση για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Η σύνοδος αυτή σε υπουργικό επίπεδο, μπορεί να διεξαχθεί το Σάββατο, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, έπειτα από μια πρώτη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε χθες με τους εκπροσώπους των μόνιμων αντιπροσωπειών των κρατών μελών, προσθέτει σε ανακοίνωσή του ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Παράλληλα, ο εμίρης του Κατάρ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του απορρίπτει την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. "Το Κατάρ απορρίπτει τελείως οποιοδήποτε μέτρο καλεί για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ", δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χάμαντ αλ Θάνι.

Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με απεσταλμένο των Παλαιστινίων στην Ντόχα, ο οποίος τού μετέφερε μήνυμα του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για τις τελευταίες εξελίξεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο εμίρης του Κατάρ υπογράμμισε, επίσης, τη θρησκευτική και πολιτική σημασία που έχει η Ιερουσαλήμ για τους Άραβες, τους μουσουλμάνους και ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα