Ιωνάς: Θα καθαρίσουμε την Αστυνομία από όσους τη σπιλώνουν (vid)

Την πρόθεσή του να καθαρίσει την Αστυνομία από όσους «σπιλώνουν το Σώμα», εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο κος Νικολάου ανέφερε ότι επί υπουργίας του, το δάκτυλο τέθηκε «επί τον τύπον των ήλων».

«Θέλουμε να καθαρίσουμε το Σώμα από τα άτομα που σπιλώνουν το όνομα του κάθε αστυνομικού», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις 69 υποθέσεις διαφθοράς στην Αστυνομία που διερευνώνται, ο

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είπε πως πρόκειται για πληροφορίες οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με αστυνομικής φύσεως καθήκοντα, δεκασμό αστυνομικού, παράνομες πράξεις κ.α.

«Κάποιες από αυτές μπορεί και να συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα», απεκάλυψε στη συνέχεια.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι ο ίδιος είχε συνάντηση με αρμόδιους φορείς, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για τοποθέτηση συσκευών φωτοεπισήμανσης που θα καταγράφουν τροχαία αδικήματα.

Παράλληλα, δεν δίστασε να πει ότι, ακόμη και ο ίδιος βλέπει οδηγούς να παρανομούν στους δρόμους, αναγκάζοντάς τον να προβαίνει σε παρατήρηση.

Κληθείς να απαντήσεις στις φωνές σύμφωνα με τις οποίες η αποφυλάκιση παιδεραστών είναι θέμα που έχει πέσει «στα μαλακά», ο κος Νικολάου, αφού έδωσε παραδείγματα ποινικού κώδικα ξένων χωρών, τόνισε ότι στην περίπτωση της προεδρικής χάριτος του καταδικασθέντος για παιδεραστία, «όλη η διαδικασία έγινε καλόπιστα», υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος ζήτησε αναθεώρηση των κριτηρίων.

Όσον αφορά στης φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει στο άμεσο μέλλον καθήκοντα Γενικού Εισαγγελέα, ο κος Νικολάου απέφυγε να απαντήσει.

Τέλος, μίλησε και για την κάρτα φιλάθλου.

Δείτε όλη τη συζήτηση στο σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα