Ιωνάς και Αρχηγός στο Προεδρικό - Κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις

Πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει η υπόθεση των μαζικών δολοφονιών, που συγκλονίζει τις τελευταίες 19 ημέρες το νησί.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται ο τώρα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος θα συζητήσει με τον Πρόεδρο την πολιτική αναταραχή που έχει προκληθεί από την πολύκροτη υπόθεση των δολοφονιών του «Ορέστη».

Στις 10:00 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με το Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Ζαχαρία

Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νικολάου αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του, μετά και την έντονη κριτική που δέχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Την αποχώρηση του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, μέσω γραπτής ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει ότι έλαβε κάποιες προσωπικές αποφάσεις, τις οποίες επιθυμεί πρώτα να ανακοινώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους, σημειώνει, ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας και συμμετοχής μου στη πολιτική ζωή υπήρξα αυστηρός αναφορικά με τις αρχές, που καθορίζουν την ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ακόμη και αν δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη.

Συνεχίζει λέγοντας ότι με συγκλονισμό προς τα θύματα του στυγερού εγκλήματος, που έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες, από την επομένη των γνωστοποιήσεων για πιθανούς ελλιπείς χειρισμούς, που έτυχαν από την Αστυνομία οι καταγγελίες για τα ελλείποντα πρόσωπα και παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση, αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχει λάβει τις προσωπικές του αποφάσεις, για τις οποίες ανάμενε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα