Ηνωμένο Βασίλειο:«Έως και το 15% των περιπτώσεων Όμικρον είναι επαναμολύνσεις»

Μεταξύ 10% και 15% των περιπτώσεων των περιπτώσεων Όμικρον είναι επαναλαμβανόμενες, σύμφωνα με έναν βρετανό κορυφαίο ειδικό για τον COVID.

 

Ο συνεργάτης του SAGE, Neil Ferguson, δήλωσε επίσης στο πρόγραμμα του BBC ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξο ότι τα ποσοστά μόλυνσης στο Λονδίνο σε αυτήν τη βασική ηλικιακή ομάδα 18-50 ετών, η οποία οδήγησε την επιδημία του Όμικρον, μπορεί να αυξηθεί» , αλλά ότι «είναι πολύ νωρίς για να πες αν πέφτουν ακόμα».

 

Και πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι με μια επιδημία

που εξαπλώνεται τόσο γρήγορα και έχει φτάσει σε τόσο υψηλούς αριθμούς, δεν μπορεί να διατηρήσει αυτούς τους αριθμούς για πάντα, επομένως θα περιμέναμε να δούμε τους αριθμούς κρουσμάτων να αρχίσουν να μειώνονται την επόμενη εβδομάδα, ίσως έρχεται ήδη στο Λονδίνο, αλλά σε άλλες περιοχές μια εβδομάδα έως τρεις εβδομάδες».

 

Είπε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού θα μπορούσαν να είναι ακόμη υψηλότερα από τα επίσημα στοιχεία, επειδή «έχουμε εξαντληθεί από τεστ» σε ορισμένες περιοχές.

 

«Σχεδόν σίγουρα οι αριθμοί των κρουσμάτων, τα πραγματικά ποσοστά μόλυνσης, ήταν πολύ υψηλότερα», είπε. Αναφερόμενος στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, είπε ότι «συνεχίζουν να αυξάνονται γενικά σε ολόκληρη τη χώρα» και «μπορούμε να δούμε υψηλά επίπεδα για μερικές εβδομάδες».

 

«Αυτή η επιδημία εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα... δεν είχε χρόνο να εξαπλωθεί πραγματικά στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν πολύ, πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών εκβάσεων και νοσηλείας», είπε, «άρα μπορεί να δει ένα διαφορετικό μοτίβο. στα νοσοκομεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα