Ηνωμένα Έθνη: Πλήρης εμπιστοσύνη στον Έιντε

Πλήρη εμπιστοσύνη στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, επιδεικνύουν τα Ηνωμένα Έθνη, όπως απάντησε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Stéphane Dujarric, κληθείς να απαντήσει περί επιστολής του Έλληνα ΥΠΕΞ στην οποία κατηγορεί τον Έιντε ότι ενεργεί υπέρ της τουρκικής πλευράς.

Κατά χθεσινή (24 Απριλίου 2017) τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών, δημοσιογράφος

ζήτησε από τον Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Stéphane Dujarric να επιβεβαιώσει κατά πόσον ευσταθούν κάποιες αναφορές από τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο Έλληνα Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα, στην οποία κατηγορεί τον Ειδικό Σύμβουλο του κ. Espen Barth Eide ότι ενεργεί υπέρ της τουρκικής πλευράς, αντί να ενεργεί σαν διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

Στην απάντησή του ο κ. Dujarric ανέφερε ότι δεν έχει δει την επιστολή, αλλά θα το ελέγξει. Παράλληλα, τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στον κ. Eide και ότι κάνει πολύ καλή δουλειά ως Ειδικός Σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα