Ινφαντίνο: «Εχω δώσει όλα τα στοιχεία, δεν υπάρχει θέμα»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, διέψευσε ξανά τις κατηγορίες πως εμπλέκεται στα «αρχεία του Παναμά». Τα έγγραφα αυτά αποτυπώνουν τις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος, τις εταιρείες που τα διακινούν και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτές. Πρόκειται για μεγάλες τράπεζες και νομικές υπηρεσίες για πολιτικούς, καλλιτέχνες και διάσημους αθλητές.

Για τον 46χρονο Ελβετό πρόεδρο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, υπήρξαν δημοσιεύματα,

που τον εμπλέκουν σε σκάνδαλο με την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με εταιρίες, οι οποίες σχετίζονται με το σκάνδαλο «αρχεία του Παναμά». Συγκεκριμένα όταν ασκούσε τα καθήκοντα του διευθυντή της νομικής υπηρεσίας της UEFA, διαπραγματεύτηκε συμβόλαια - από το 2003 έως το 2006 - με την εταιρία «Cross Trading», θυγατρική της «Full Play».

«Ολα αυτά είναι ψέμματα. Τόσο η UEFA, όσο και εγώ έχουμε δώσει όλα τα στοχεία, πως δεν υπάρχει θέμα. Απλά όλα αυτά είναι στη φαντασία των ΜΜΕ», δήλωσε σχετικά ο Ινφαντίνο στο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ, «Fox Sports», και συμπλήρωσε: «Ολες οι συμφωνίες είναι καθαρές και διαφανείς. Προσωπικά δεν ασχολήθηκα με την Cross Trading, ούτε τους ιδιοκτήτες της, καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού διεξήχθη από την ομάδα Marketing για λογαριασμό της UEFA

Τα δημοσιεύματα, όμως, των διεθνών ΜΜΕ επιμένουν και επικεντρώνουν τις αναφορές τους στην εταιρία «Cross Trading». Αυτή ιδρύθηκε το 1998 σε ένα νησί του Ειρηνικού και μετακόμισε το 2006 στη Νεβάδα των ΗΠΑ, με την ίδια ονομασία. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η «Cross Trading» κατέβαλε 111.000 δολάρια στην UEFA για τα δικαιώματα μετάδοσης του τσάμπιονς λιγκ στο Εκουαδόρ, από το 2006 έως το 2009 και μετά πώλησε αυτά, στην εταιρία «Teleamazonas» έναντι 311.000 δολαρίων. Επίσης αγόρασε από την UEFA τα δικαιώματα μετάδοσης του Euro έναντι 28.000 δολαρίων και τα πώλησε πάλι στην «Teleamazonas» έναντι 126.000 δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα