Ινδός Υπουργός: «Μόνο απόγονοι δαιμόνων φορούν μπούρκα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστιος σάλος προκλήθηκε στην Ινδία μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας του κρατιδίου του Uttar Pradesh στην βόρεια Ινδία. Ο Raghuraj Singh, ο οποίος ανήκει στο κόμμα του Πρωθυπουργού της Ινδίας, Bharatiya Janata Party, έκανε τις επίμαχες δηλώσεις την Κυριακή σε εκδήλωση στην πόλη Άγκρα, πιο γνωστή για το μνημείο του Ταζ Μαχάλ.

Όπως μεταδίδει το «Sputnik», ο Υπουργός κάλεσε την κυβέρνηση να απαγορεύσει την μπούρκα, και ισχυρίστηκε ότι οι μουσουλμάνες φορούν

το παραδοσιακό ένδυμα διότι είναι απόγονοι του Shurpanakha, ένας μυθολογικού χαρακτήρα από το ινδικό έπος Ραμαγιάνα. Σύμφωνα με το έπος, η μύτη του κόπηκε από τον Lakshman, αδελφό και σύντροφο του Ράμα, κατά τη διάρκεια της 14ετούς εξιλέωσης του στα δάση.

Ο Singh συνέχισε με τα εκρηκτικά του σχόλια, λέγοντας ότι την μπούρκα φορούν τρομοκράτες για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, αναφερόμενος σε διαμαρτυρίες γυναικών κατά ενός αμφιλεγόμενου νόμου περί ιθαγένειας. Αυτή η νομοθεσία χορηγεί την ιθαγένεια σε διωκόμενες θρησκευτικές μειονότητες από το Αφγανιστάν, την Μπαγκλαντές και το Πακιστάν που έφθασαν στην Ινδία πριν από το 2015, αλλά αφήνει έξω τους μουσουλμάνους μετανάστες.

Σύμφωνα με βίντεο των δηλώσεων που κυκλοφόρησε, ο Υπουργός είπε:

«Το σύστημα της μπούρκα προέρχεται από την Αραβία. Κρύβουν το πρόσωπό τους επειδή ο Λάκσμαν είχε κόψει τα αυτιά και τη μύτη τους. Φορούν μπούρκα, επειδή είναι οι απόγονοι του δαίμονα. Μόνο οι απόγονοι των δαιμόνων μπορούν να φορούν μπούρκα. Κανένας κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να φορέσει μπούρκα. Απευθύνω επίσης έκκληση στην κυβέρνηση της χώρας να απαγορεύσει τις μπούρκες επειδή οι τρομοκράτες μπαίνουν στη χώρα μας φορώντας τις. Συνεπώς, αγαπητοί μου συμπολίτες, πρέπει να ενωθούμε, διότι είναι απαραίτητο να εξαλείψουμε αυτούς τους αγώνες βλάκες.»

Η δήλωση προκάλεσε συζήτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποια στήριξαν την πρόταση του Ινδού Υπυοργού για απαγόρευση και θεωρούν πως η Ινδία πρέπει να ακολουθήσει τα χνάρια της Σρι Λάνκα, η οποία επέβαλε απόλυτη απαγόρευση σε όλα τα είδη καλυμμάτων τέτοιου είδους, συμπεριλαμβανομένης της μπούρκας, αναφέρει το «Sputnik».

Πολλοί άλλοι, ωστόσο, έμειναν έντρομοι με τις δηλώσεις και θεωρούν πως ο Πρωθυπουργός Nardendra Modi είναι ο κύριος υπεύθυνος, αφού δήλωσε πςω «αυτοί που δημιουργούν βία (για τις διαδηλώσεις κατά της νέας νομοθεσίας) μπορούν να γίνουν διακριτοί από τα ρούχα τους».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω Υπουργός προέβη σε αμφιλεγόμενα σχόλια. Πρόσφατα, υποσχέθηκε «να θάψει ζωντανούς» όσους φωνάζουν συνθήματα κατά του Πρωθυπουργού Modi και του κυβερνήτη της Uttar Pradesh, Υogi Adityanath. 

Keywords
Τυχαία Θέματα