Ινδή απέδρασε από νοσοκομείο με συμπτώματα φυματίωσης

Απόδραση 50χρονη Ινδή από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου σημειώθηκε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι. Η ασθενής νοσηλευόταν από τις 17 του Μάρτη στον Παθολογικό Θάλαμο με συμπτώματα φυματίωσης.

Τρεις από τις πέντε εξειδικευμένες εξετάσεις έδειξαν θετικό αποτέλεσμα στη φυματίωση, ωστόσο, αναμένονται τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα από το γαστρικό υγρό και τα δείγματα πυέλου.

Η φυματίωση είναι μεταδοτική λοιμώδης νόσος.

Η εξαφάνιση

Η γυναίκα έγινε «καπνός» λίγο μετά που οι νοσηλευτές την ενημέρωσαν για το ποσό που όφειλε, καθώς δεν ήταν κάτοχος κάρτας νοσηλείας.

Σύμφωνα

με τη Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη, η γυναίκα νοσηλευόταν σε απομονωμένο δωμάτιο λόγω της κατάστασης της υγείας της.

Λίγο πριν τις 2.00 μμ την είχε επισκεφθεί άντρας ηλικίας περίπου 30χρόνων. Μισή ώρα μετά έφυγαν μαζί.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια η κ.Χατζηγιάννη ενημερώθηκε πως η γυναίκα επιχειρεί να επιστρέψει στην Ινδία.

Ωστόσο, εάν πρόκειται για φυματίωση τότε είναι υποχρεωτική η νοσηλεία πέραν των έξι μηνών και η ολοκλήρωση της θεραπείας εντός της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι στις 2.30μ.μ οι νοσηλευτές χορηγούν την φαρμακευτική αγωγή στους ασθενείς και είναι απασχολημένοι, κάτι που πιθανόν να εκμεταλλεύτηκε για τη φυγή της.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία Αμμοχώστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα