Ημερίδα Καινοτομίας στην Υγεία από τον Junior Achievement Κύπρου

O Junior Achievement Cyprus διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το EIT Health i-Days 2023 στην Κύπρο. Οι Ημέρες Καινοτομίας (i-Days) προωθούν την καινοτομία στην υγεία μεταξύ φοιτητών και φοιτητριών πανεπιστημίου, μέσω δεκάδων μονοήμερων και διήμερων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2023.

Το

i-Days στην Κύπρο εστιάζει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ογκολογία και οι ασθενείς με καρκίνο, έτσι και η πρόκληση του διημέρου, θα αφορά στην καινοτομία σε τομείς που αφορούν στον καρκίνο, όπως Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση, Θεραπεία, Αποκατάσταση, Συλλογή και Ανάλυση Δεδομένων, Ψυχολογική Υποστήριξη, Επανένταξη, Ανακουφιστική Φροντίδα και Έρευνα. Κατά τη διάρκεια των i-Days, οι φοιτητές/τριες σχηματίζουν πολυεπιστημονικές ομάδες για την αντιμετώπιση πραγματικών προκλήσεων υγείας, με κάθε πρόκληση να περιστρέφεται γύρω από την ογκολογία και τις παραμέτρους της.

Ο JA Cyprus προσκαλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν σε ένα εντατικό διήμερο στις 21-22 Οκτωβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Cleopatra στη Λευκωσία με δωρεάν διανυκτέρευση. Καθοδηγούμενοι από ειδικούς και μέντορες από το επιχειρηματικό χώρο και τον χώρο της υγείας, οι συμμετέχοντες/ουσες βελτιώνουν τις ιδέες τους και προτείνουν τις λύσεις τους σε μια διακεκριμένη ομάδα κριτών. Στα πλαίσια αυτού του εντατικού διημέρου φοιτητές/τριες όλων των επιπέδων (Πτυχίο, Μεταπτυχιακό, Διδακτορικό) καθοδηγούνται μέσα από το πρόγραμμα να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα της υγείας, φτάνοντας μέχρι και την δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

Η νικήτρια ομάδα του i-Days 2023 θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη της Ισπανίας για να ανταγωνιστεί με όλους τους εθνικούς νικητές σε όλη την ήπειρο και να εκπροσωπήσει την Κύπρο σε έναν Ευρωπαϊκό διαγωνισμό υψηλού επιπέδου! Οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν μέσα από το i-days είναι αμέτρητες, αφού με το τέλος αυτού του προγράμματος οι φοιτητές και φοιτήτριες θα αποκτήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες δουλεύοντας σε ομάδα και να αναπτύξουν μια βιώσιμη λύση, την οποία θα παρουσιάσουν επί σκηνής θα αποκτήσουν τα απαραίτητα εργαλεία για να καινοτομήσουν με τη βοήθεια ειδικών από τις βιομηχανίες των Επιχειρήσεων, της Υγείας και της Πληροφορικής θα μεταμορφώσουν τον κλάδο της υγείας φέρνοντας λύσεις στις προκλήσεις που υπάρχουν σήμερα θα μοιραστούν την εμπειρία με συμμετέχοντες/ουσες από διαφορετικούς κλάδους και υπόβαθρα θα εγγραφούν στα δίκτυα αποφοίτων JA και EIT, και να αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκλειστικές ευκαιρίες Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ μέχρι 8 Οκτωβρίου 2023: https://fluxlearning.typeform.com/to/Xs6gNuwD?typeform-source=eithealth.eu Οι εγγραφές θα γίνονται ανα άτομο και οι ομάδες θα δημιουργηθούν τη 1η μέρα του bootcamp.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τον Junior Achievement Cyprus και χρηματοδοτείται από το EIT Health, την Novartis Κύπρου και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Υποστηρίζεται επίσης από τους συνεργάτες Οργανισμούς: Cocoon Creations, CYENS Centre of Excellence, Cyprus Federation of Patients’ Associations, Cyprus Oncology Society, Cyprus Seeds, Department of Business and Public Administration | Πανεπιστήμιο Κύπρου, Gravity Ventures, Idea Innovation Centre, Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, Kinisis Ventures, The Cyprus Institute of Neurology and Genetics.

Ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου είναι μέλος του παγκόσμιου Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού JA Worldwide και ειδικεύεται σε θέματα εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα, τον οικονομικό εγγραμματισμό και την αγορά εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.jacyprus.org Για ερωτήσεις ή περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο eleni.tovletian@jacyprus.org ή καλώντας στο +357-99367808.

Keywords
Τυχαία Θέματα