Ημερίδα ενημέρωσης για θέματα κυβερνο-ασφάλειας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το KPMG Cyprus Audit Committee Institute (ACI) στα γραφεία της KPMG στη Λευκωσία το πρωί της Δευτέρας, 23 Οκτωβρίου, με σκοπό την ενημέρωση των προέδρων επιτροπών ελέγχου χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ασφαλιστικών εταιρειών σε σχέση με θέματα κυβερνο-ασφάλειας, τον αναμενόμενο γενικό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων («GDPR») και τη χρήση της υπηρεσίας Cloud.

Οι

παρουσιάσεις κατέδειξαν πως οι κυβερνο-επιθέσεις ολοένα και αυξάνονται δημιουργώντας τεράστιους επιχειρησιακούς, ρυθμιστικούς και οικονομικούς κινδύνους, ιδιαίτερα σε εταιρείες με τεράστιο όγκο προσωπικών πληροφοριών πελατών.

Ο κ. Ανδρέας Χριστοφίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Κύπρου και ο κ. Παναγιώτης Πελετιές, Διοικητικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του KPMG Cyprus ACI, καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του οίκου και του ινστιτούτου, αντιστοίχως.

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Τζιωρτζής, Διοικητικός Σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης της KPMG Κύπρου, παρουσίασε τις εξελίξεις στον ψηφιακό τομέα και τις προκλήσεις που υπάρχουν στο τομέα της κυβερνο-ασφάλειας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιωρτζής τόνισε πως «η τεχνολογία του μέλλοντος είναι σήμερα εδώ και την βιώνουμε στην καθημερινότητα μας. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται μέσα από την τεχνολογία».

Ο κ. Στυλιανός Χριστοφόρου, δικηγόρος, ανέλυσε τις πρόνοιες του GDPR και ανέφερε: «οι κανόνες για την επεξεργασία και διακίνηση των προσωπικών δεδομένων πολιτών της Ε.Ε. γίνονται τώρα αυστηρότεροι, η μη εφαρμογή των οποίων επισύρει σημαντικές κυρώσεις. Αυτό θα οδηγήσει τις εταιρείες στην ανάγκη προετοιμασίας για πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, που τίθενται σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018».

Εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Λειτουργός κ. Χρίστος Μελετίου, ενημέρωσε για τις υφιστάμενες οδηγίες και τις εξελίξεις στα θέματα εποπτείας σε σχέση με τη χρήση Cloud από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κλείνοντας, ο κ. Πέτρος Μαυρομμάτης, Principal και Αντιπρόεδρος του KPMG Cyprus ACI, παρουσίασε την προσέγγιση που έχουν οι εξωτερικοί ελεγκτές στα θέματα των ρίσκων, σε σχέση με την κυβερνο-ασφάλεια στους οικονομικούς ελέγχους που διενεργούν.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εγείρουν ερωτήματα και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις παρουσιάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα