Ηλιόλουστο το τριήμερο των Χριστουγέννων

Αίθριος και κυρίως ηλιόλουστος αναμένεται ο καιρός σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών κατά το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να βρίσκονται σε επίπεδα ελαφρά ψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Συγκεκριμένα οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 7-18 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, από 10-21 βαθμούς στα παράλια και από 4-15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καλός καιρός θα επιτρέψει τόσο

στους ντόπιους εκδρομείς όσο και στους ξένους επισκέπτες να περάσουν ευχάριστα το εορταστικό τριήμερο τόσο στα παράλια όσο και στις ορεινές περιοχές.

Στα αρνητικά καταγράφεται η παντελής έλλειψη χιονιού στο Τρόοδος κάτι που θα αναγκάσει τους κύπριους λάτρεις των χειμερινών σπορ να αναζητήσουν κατάλληλους χιονοδρομικούς χώρους στο εξωτερικό.

Για τους Κύπριους ταξιδιώτες έχουμε καλά νέα για όσους θα επισκεφτούν την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική όπου θα επικρατούν σχετικά καλές για την εποχή καιρικές συνθήκες με θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη μέρα των Χριστουγέννων σε μερικούς από τους κυριότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς –

Αθήνα 9C-18C Αίθριος

Λονδίνο 9C-13C Σποραδικές βροχές

Παρίσι 8C-12C Μερικώς συννεφιασμένος

Μόσχα 2C- 3C Μερικώς συννεφιασμένος

Νέα Υόρκη 7C-15C Κυρίως αίθριος

Τόκιο 6C-16C Κυρίως αίθριος

Ντουμπάι 5C-26C Αίθριος

Με τη βοήθεια του Γεωγράφου-Κλιματολόγου Ανδρέα Χριστοδούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα