Κασουλίδης για Παπαδόπουλο: "Βγες απ' το νηπιαγωγείο"

Στο "κόκκινο" οδηγείται η αντιπαράθεση Υπουργού Εξωτερικών και Πρόεδρου ΔΗΚΟ, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΚΟ για παλαιότερη συνέντευξη του Ιωάννη Κασουλίδη σε τουρκικό ειδησεογραφικό μέσο.

Καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα, ο Ιωάννης Κασουλίδης , ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ξέρει ακριβώς τι είπε στην επίμαχη συνέντευξη. Έχοντας ανά χείρας το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του, ο ΥΠΕΞ ανέγνωσε εκ νέου την επίμαχη πρόταση, που αφορούσε στο παράνομο

αεροδρόμιο της Τύμπου.

Σχολιάζοντας την παραίνεση του κ. Παπαδόπουλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει εάν υιοθετεί τις διχαστικές δηλώσεις του υπουργού του, ο κ. Κασουλίδης είπε: "Θέλει να με μαντατέψει στον Πρόεδρο για να με κάνει "τέεττε" και υπέδειξε ότι "είναι καιρός να βγούμε από το νηπιαγωγείο".

Ο ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι το Κυπριακό θα λυθεί στη βάση αρχών, επισήμανε ωστόσο ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει προδιαγραφές για λύση που δεν μπορούν να γίνουν αμοιβαία αποδεκτές. "Εάν εφαρμοστούν οι θέσεις Παπαδόπουλου θα απενοχοποιηθεί η Τουρκία και θα ενοχοποιηθεί η πλευρά μας", τόνισε.

Τα υπόλοιπα κόμματα ανέφερε ο Ιωάννης Κασουλίδης, είναι ξεκάθαρα πάνω στην θέση τους για το Κυπριακό. Ο μόνος που λέει ότι θέλει λύση ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο και θέτει ο ίδιος τις αρχές, είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Τέτοια λύση δεν θα υπάρξει ανέφερε.

"Στήνουν πολιτική πάνω σε ένα ψέμα"

Ο Ιωάννης Κασουλίδης, σε δηλώσεις του νωρίτερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, είχε αναφέρει ότι αυτό που είπε στον Τούρκο δημοσιογράφο ήταν το εξής: «Εύχομαι να έρθει η μέρα που θα έχουμε λύση για να μπορώ να ταξιδεύω από την Τύμπου, όπου θα είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο».

"Ξεκάθαρα αφορούσε την εποχή μετά την λύση του Κυπριακού", τόνισε ο ΥΠΕΞ. Απευθυνόμενος στον Νικόλα Παπαδόπουλο, "στήνεις πολιτική πάνω σε ψέμα, εκνευρίστηκα"… συμπλήρωσε ο Ιωάννης Κασουλίδης.

Κληθείσα από το SigmaLive να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ιωάννη Κασουλίδη, η εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, τόνισε ότι το ψέμα και η ύβρις επιστρέφουν πίσω σε αυτόν που τις εκστομίζει. Αυτός δεν είναι άλλος από τον ΥΠΕΞ της ΚΔ ,ο οποίος χωρίς κανένα ίχνος ενδοιασμού ή αναστολής εκστόμισε την μεγαλύτερη ύβρη εναντίον ενός πολιτικού αρχηγού», ανέφερε η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

«Εκφράζουμε την λύπη μας, και την ολοκληρωτική μας απογοήτευση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο και τον παραδίδουμε στην κρίση της κοινής γνώμης», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα