Ικανοποίηση συνταξιούχων για προσπάθειες εφαρμογής του ΓεΣΥ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη είχε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου, του Κλάδου Συνταξιούχων της Σ.Ε.Κ. και του Κλάδου Συνταξιούχων της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ, οι οποίοι εξέφρασαν ικανοποίηση για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, στη συνάντηση οι τρεις Οργανώσεις εξέθεσαν ενώπιον του Υπουργού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική

περίθαλψη, ενώ ο υπουργός, με τη σειρά του, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Οργανώσεων για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για εισαγωγή του ΓεΣΥ, το οποίο θα καλύψει όλες τις ανάγκες του πληθυσμού για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στην Βουλή και τις αντιδράσεις ορισμένων κύκλων που αντιτίθενται στην εφαρμογή του σχεδίου.

Όπως αναφέρεται, η Συντονιστική Επιτροπή έμεινε πολύ ικανοποιημένη από την ενημέρωση του Υπουργού και του εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη τους στις προσπάθειες που καταβάλλει για την όσο το δυνατό πιο σύντομη εφαρμογή του ΓεΣΥ, το οποίο θα επιλύσει τα προβλήματα στον χώρο της υγείας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των τριών Οργανώσεων καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν για την υλοποίηση του νέου αυτού σχεδίου και να τερματίσουν την παρεμβολή οποιωνδήποτε προσκομμάτων. Καλεί, επίσης, όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να ψηφίσουν τα κυβερνητικά νομοσχέδια, όπως έχουν καταθέσει στη Βουλή, ώστε να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που θα ωφελήσει όλο τον κυπριακό λαό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα