Ιδού το 1ο Δημαρχείο της Κύπρου με γκράφιτι στο εσωτερικό του/ΦΩΤΟ

Ένα καλλιτεχνικό γκράφιτι κοσμεί από τις 16 Οκτωβρίου 2018, το κτήριο του Δημαρχείο Λακατάμιας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο που συμβολίζει την αλληλεγγύη, μέσα από την καλλιέργεια της οποίας, πηγάζει η ειρήνη.


Η ιδιαιτερότητα αυτού του γκράφιτι, είναι ότι δημιουργήθηκε σε εσωτερικό χώρο, καθιστώντας το Δημαρχείο Λακατάμιας, το πρώτο δημόσιο κτήριο στη Κύπρο, αν όχι και στην Ευρώπη, που φιλοξενεί στο χώρο του γκράφιτι.

Το γκράφιτι δημιούργησε ο καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλής (γνωστός και ως CRS) o

οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα και κατάφερε να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το θέμα που του δόθηκε, μέσα από την τέχνη του. Το γκράφιτι δημιουργήθηκε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας Colour Me Up!. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η φιλοτέχνηση τοίχων σε διάφορους Δήμους της Λευκωσίας, στα πλαίσια του γενικότερου εξωραϊσμού της πόλης.

Το έργο παρουσιάστηκε στο κοινό την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2018. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Δήμαρχος Λακατάμιας, Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κακουλλή για το εξαιρετικό έργο που δημιούργησε και την ΕΤΑΠ Λευκωσίας για την πρωτοβουλία Colour Me Up! συνέχισε λέγοντας: «από σήμερα αυτό το σπουδαίο έργο κοσμεί το Δημαρχείο μας. Ένα έργο που συμβολίζει την αλληλεγγύη και κατ’ επέκταση την ειρήνη. Ένα έργο που θα θυμίζει σε όσους επισκέπτονται το Δημαρχείο μας, πόσο μεγάλη είναι η αξία και η σημασία της μεταξύ μας αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς. Με τις αξίες αυτές εδραιώνουμε την αδελφοσύνη, τη συνεργασία και την αρμονική συμβίωση και συνύπαρξη των ατόμων οικοδομώντας έναν πολύ καλύτερο κόσμο για το αύριο των παιδιών μας».

Ο κ. Κακουλλής ευχαρίστησε με την σειρά του τη Δήμαρχο Λακατάμιας για την ευκαιρία του που δόθηκε και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «Η επίτευξη του στόχου ενός ονείρου είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή του ανθρώπου. Μπορεί να φαντάζει όνειρο η αλληλεγγύη και η συνύπαρξη μεταξύ των λαών, μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων, μεταξύ θρησκειών, όμως μέσα από κοινούς αγώνες, σωστή διαπαιδαγώγηση, σωστή αντίληψη του πολιτισμού αυτό το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να καλλιεργήσουμε τον κήπο της αποδοχής της διαφορετικότητας, ούτως ώστε απ’ αυτό τον κήπο να μεγαλώσουν να ανθίσουν και να καρποφορήσουν τα δέντρα της Ειρήνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα