Ιδού η γνωμάτευση των νομικών για το αίτημα παράδοσης εγγράφων από τη Βουλή

Κρίνονται ως αντισυνταγματικές οι όποιες διενέργειες ανακριτικών πράξεων από τις αστυνομικές αρχές σχετικά με την διαρροή εγγράφων προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Al Jazeera μετά και τη γνωμάτευση που πήρε από τρεις νομικούς συμβούλους η Βουλή κι ως εκ τούτου το Σώμα δεν υποχρεούται να παραδώσει τα συγκεκριμένα έγγραφα στην Αστυνομία.

Η Βουλή

επιστρατεύσε την προηγούμενη βδομάδα τρεις νομικούς για να γνωματεύσουν για το ζήτημα της παράδοσης των πρωτότυπων εγγράφων στην Αστυνομία για την διερεύνηση των διαρροών προς στο Πρακτορείο Al Jazeera

Η διερευνητική επιτροπή απαρτίζεται από τρεις νομικούς οι οποίοι είναι ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης και ο Αντρέας Αγγελίδης.

Η γνωμάτευση η οποία δημοσιεύεται από το Economy Today αναφέρει αρχικά ότι τα έγγραφα ζητούνται από τον Γενικό Διευθυντή της Βουλής των Αντιπροσώπων, όχι υπό την προσωπική του ιδιότητα, αλλά από την υπηρεσιακή του ιδιότητα και δεν συναρτώνται με δικές του προσωπικές ενέργειες. Η κατοχή των εγγράφων δηλαδή από αυτόν γίνεται υπηρεσιακά εκ μέρους του πολιτειακού θεσμού της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η ειδοποίηση θα έπρεπε να απευθύνεται στον Πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων.

Επίσης αναφέρεται στην γνωμάτευση ότι τα έγγραφα αφορούν σε φακέλους και έγγραφα που τηρούνται από την Βουλή των Αντιπροσώπων σε σχέση με την άσκηση του κοινοβουλευτικού της έργου και κατ' επέκταση του κοινοβουλευτικού εργού των βουλευτών.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο Economy Today 

Keywords
Τυχαία Θέματα