Ιδού η επιστολή «άγνοιας» Εισαγγελέα προς την Ελέγχου για ΣΚΤ

Την μη ενημέρωσή του αναφορικά με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελληνική Τράπεζα και τον Συνεργατισμό, γνωστοποίησε στη Βουλή, μέσω επιστολής του, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ο κ. Κληρίδης απέστειλε τη σχετική, απαντητική επιστολή, ημερομηνίας 27/6, προς την Επιτροπή Ελέγχου.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρία Κουλία αν έχει τεθεί ενώπιόν του η

συμφωνία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την Ελληνική, καθώς επίσης και η συμφωνία για την παραχώρηση Κυβερνητικής Εγγύησης.

Ο Κώστας Κληρίδης απάντησε ως εξής: «…Σας πληροφορώ ότι, εξ όσων ενημερώνομαι από το Αρχείο της Νομικής Υπηρεσίας, δεν έχει παραληφθεί στην Υπηρεσία αντίγραφο για έλεγχο ούτε της συμφωνίας μεταξύ της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ ούτε και της συμφωνίας για την παραχώρηση κυβερνητικής εγγύησης…».

Το ζήτημα για το αν η Νομική Υπηρεσία έχει ενώπιόν της τη σχετική συμφωνία, προέκυψε μετά από παρεμβάσεις στην Επιτροπή Οικονομικών, την Τετάρτη (27/6), προς τον Χάρη Γεωργιάδη, των βουλευτών Άννας Θεολόγου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Γιώργου Περδίκη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου (28/6), ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε: «Θεωρούμε απαράδεκτο η Δημοκρατία να βάλει την υπογραφή της σε οποιοδήποτε κείμενο, το οποίο δεν θα τύχει νομοτεχνικού ελέγχου από τον Γενικό Εισαγγελέα. Δεν μπορεί να υπογράψει η Δημοκρατία και οποιοσδήποτε Υπουργός κείμενο -ειδικά τέτοιου ύψους- χωρίς έλεγχο από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε την απόφασή του για διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει και θα διακριβώσει όλα τα γεγονότα τα οποία σχετίζονται με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το Συνεργατικό Πιστωτικό σύστημα στην Κύπρο.

Ιδού η επιστολή:

Keywords
Τυχαία Θέματα