Ηχηρό μήνυμα στην ΕΔΕΚ έστειλε ο Γιαννάκης Ομήρου

Ηχηρό μηνύμα στην ΕΔΕΚ έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας γιατί δεν παρέστη στην Ολομέλεια κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πακετοποίηση δανείων.

Ξεκαθάρισε πως ασκούσε τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας γι αυτό και δεν προήδρευσε της Ολομέλειας την προηγούμενη Πέμπτη, όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της πακετοποίησης δανείων, απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής

Γιαννάκης Ομήρου, στις κατηγορίες της ΕΔΕΚ ότι φέρει ευθύνη για τη στάση του στην ψήφιση του νομοσχεδίου, που εγκρίθηκε στη μία ψήφο.

"Θα απαντήσω ως Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ακουστεί από όλους καλά, για να διασαφηνίσω με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι είμαι ο τελευταίος που θα παραβιάσει τους θεσμούς. Πάνω από κόμματα και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες επιτελώ το αυτονόητο χρέος μου να διαφυλάσσω τους θεσμούς", τόνισε.

Με αποδέκτη την ΕΔΕΚ, ο Γιαννάκης Ομήρου, κλήθηκε να απαντήσει στην πιθανότητα παραπομπής του σε πειθαρχικό, εισηγηση η οποία τέθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και απορρίφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, παμψηφί.

"Με γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα προς της Βουλή, ημερομηνίας 25 Φεβρουαρίου 2014, ο ΓΕ εισαγγελέας της Δημοκρατίας καθιστά απολύτως σαφές ότι αυτή η κοινοβουλευτική πρακτική που ισχύει από το 1960 είναι ορθή και συνεπώς η παραβίασή της αποτελεί θεσμική παραβίαση", επεσήμανε ο κ.Ομήρου.

Η μη παρουσία του Γιαννάκη Ομήρου σε κανένα συλλογικό κομματικό όργανο της ΕΔΕΚ μετά την αποχώρηση του από την ηγεσία του κόμματος, αποτελεί πρόκληση για τη νέα ηγεσία του κόμματος, η οποία αναμένει ακόμη εξηγήσεις από τον κύριο Ομήρου, για τα όσα είπε αποχωρώντας. Ξεκαθάρισμα του τοπίου στην ΕΔΕΚ ζητούν κάποια στελέχη, κάτι που αναμένεται πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα