Ιαπωνία: O «Τζόκερ» ξαναχτυπά - Απόπειρα εμπρησμού σε βαγόνι τρένου (PIC)

Η αστυνομία στην Ιαπωνία συνέλαβε έναν άνδρα σε τρένο υψηλής ταχύτητας, αφού  o άγνωστος έριξε  εύφλεκτο υγρό και επιχείρησε να ανάψει φωτιά σε ένα από τα αυτοκίνητα.

Περίπου 30 επιβάτες ταξίδευαν στο ίδιο βαγόνι με τον εμπρηστή την ώρα του συμβάντος το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Όλοι κατάφεραν να διαφύγουν αλώβητοι στα άλλα βαγόνια ενώ ένας υπάλληλος έσβησε τη φωτιά.

Ο 69χρονος εμπρηστής Kiyoshi Miyake, συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο τρένο

αμέσως μετά την έκτακτη στάση του. Ο ύποπτος, ο οποίος δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη, είπε αργότερα στις αρχές ότι «προσπάθησε να αντιγράψει» την επίθεση με μαχαίρι και εμπρησμό του Halloween σε τρένο στο Τόκιο τον περασμένο μήνα, όπου ένας 24χρονο άνδρα ντυμένο Τζόκερ - έναν από τους κακούς. που εμφανίζεται σε ταινίες και κόμικς του Batman – τραυμάτισε 17 επιβάτες πριν συλληφθεί.

Το περιστατικό της Δευτέρα οδήγησε σε καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων έως και 50 λεπτών.

Η Ιαπωνία έχει δει πολλές παρόμοιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες. Μόλις στα μέσα Οκτωβρίου, ένας άνδρας μαχαίρωσε άλλους δύο επιβάτες σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Τόκιο. Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, σε μια επίθεση με μαχαίρι σε προαστιακό τρένο στην ιαπωνική πρωτεύουσα άφησε πίσω της εννέα τραυματίες.

Man nabbed after starting #fire on bullet #train in southwest Japan#新幹線 #放火未遂https://t.co/bnCrE80Wg4

— Kyodo News | Japan (@kyodo_english) November 8, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιαπωνία, O Τζόκερ, #45 Απόπειρα, PIC,iaponia, O tzoker, #45 apopeira, PIC