Στ.Μαλάς: Η ομιλία Αναστασιάδη εμπεριείχε αντιφάσεις

"Ο ΠτΔ, με τη χθεσινή του ομιλία από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρά τις σωστές αναφορές του σε ιστορικά γεγονότα, υιοθέτησε προεκλογικού τύπου ρητορική. Οι θέσεις οι οποίες προέβαλε, εμπεριέχουν αντίφαση", αναφέρει σε ανακοίνωση το επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά.

"Από τη μια", αναφέρει η ανακοίνωση, "καλεί τον Γ.Γ. να συνεχίσει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης αξιοποιώντας το πλαίσιο του Γκουτέρες και από την άλλη προτείνει ΜΟΕ, τα οποία στέλνουν τη διαδικασία σε βάθος χρόνου".

ΠτΔ", σύμφωνα με το επιτελείο Μαλά, "θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητες διαχείρισης του Κυπριακού, κατά παρόμοιο τρόπο που έπραξε ο Ν. Κοτζιάς. Επαναλαμβάνουμε στον ΠτΔ, [ότι] η λειτουργικότητα του κράτους, στην οποία αναφέρεται, σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίζεται από την ιδιότητα μέλους της ΕΕ".

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις "θρασύτατες", όπως τις χαρακτηρίζει, "δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ότι δηλαδή οι θέσεις της δικής μας πλευράς είναι ακατανόητες, και υποστηρίζει ότι θα μπορούσαν σήμερα να απαντηθούν αποτελεσματικά και όχι ρητορικά, αν αξιοποιούσαμε την ευκαιρία που μας έδωσε ο Γ.Γ. στην Ελβετία για να αναδείξουμε εμπράκτως την τουρκική αδιαλλαξία. Αντί αυτού, επιλέξαμε την υποβάθμιση εκείνης της πρωτοβουλίας, επικαλούμενοι το ‘τεταμένο κλίμα’".

"Ο ΠτΔ όφειλε να είχε να διαβουλευθεί με το Εθνικό Συμβούλιο προτού πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες. Κάθε ενέργεια της ε/κ πλευράς θα πρέπει να στέλνει το μήνυμα, εμπράκτως, ότι η άμεση επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση αρχών, αποτελεί για μας ύψιστη προτεραιότητα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα