Η Βουλγαρία αναμένει το πράσινο φως από ΕΕ για αποστολή βοήθειας στη Συρία

Η Σόφια είναι έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, η οποία υποφέρει από τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ και αναμένει το πράσινο φως από τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Βούλγαρος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Κονσταντίν Κοτζάμπασεφ.

Ο μηχανισμός της ΕΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ στην Βηρυτό.

Ο κ. Κοταζάμπασεφ επιβεβαίωσε ότι ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος

Spartan θα απογειωθεί από τη Βουλγαρία, μόλις ληφθεί η σχετική έγκριση από την ΕΕ.

Η αποστολή θα παραληφθεί από τους εκπροσώπους του Προγράμματος στην Βηρυτό και της εκεί βουλγαρικής Πρεσβείας. Στη συνέχεια θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες, προκειμένου η βοήθεια να φτάσει στη Δαμασκό μέσω ενός ασφαλούς ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Ο Κοτζάμπασεφ ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι μια Βουλγάρα μητέρα και το ενός έτους παιδάκι της στη Λατάκια επηρεάστηκαν από τον σεισμό, ενώ ο πατέρας βρίσκεται στη Γερμανία.

Η οικογένεια αρνήθηκε την ανθρωπιστική βοήθεια από το βουλγαρικό κράτος. Η Πρεσβεία της χώρας στη Συρία έχει ήδη εκφράσει την ετοιμότητά της για παροχή προξενικής προστασίας και αρωγής.

Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι ένα από τα εννέα κράτη-μέλη που προσφέρθηκαν να αποστείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία. Ωστόσο, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας δεν έχει ενημερώσει τη Σόφια ως προς το πότε μπορεί να αποσταλεί η βοήθεια αυτή.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή 205 ώρες μετά τον σεισμό

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα