Η βιοηθική στη ζωή μας και οι ανθρώπινες αξίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η βιοθηκή στη ζωή μας, ένα θέμα που λίγοι γνωρίζουν και ασχολούνται. 

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, ο Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ο Καθηγητής μίλησε τόσο για την βιοηθική ως θεωρία όσο και για τα θετική εξέλιξη που επιφέρει η εφαρμογή της.  

Αρχικά ανέφερε ότι η βιοηθική είναι η απόδειξή της ωρίμανσης της ηθικής του είδους μας. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι στην επιστήμη της υγείας για πρώτη στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος υπάρχει ένα  δι- επιστημονικό πεδίο του οποίου στόχος είναι πρώτα να ελέγχει πρώτού εφαρμοστεί.

«Στο

πλαίσιο αυτό η βιοηθική είναι πολύτιμη και μας κάνει όλους πολύ αισιόδοξους ότι υπάρχει κάτι τόσο δυναμικό στην επιστημονική κοινότητα» ανέφερε ο κύριος Πρωτοπαπαδάκης.

Στην συνέχεια είπε πως «η βιοηθική είναι πρωτίστως ηθική, επειδή δεν μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες δεν είναι επιστημονικά ενημερωμένες. Αποτελεί την προσπάθεια να έρθουν κοντά πολλοί επιστήμονες και να αποφασίζουν για ζητήματα καθημερινά.»

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι η βιοηθική αποτελεί κλάδο της εφαρμοσμένης ηθικής δηλαδή της επιστήμης  που καλείται να εφαρμόσει θεωρίες από τον χώρο της ηθικής στην πράξη.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του οποίου πρώτιστος στόχος είναι να δημιουργήσει μια κοινότητα επιστημόνων οι οποίοι θα διαλέγονται μεταξύ τους και αυτό θα διαχέεται στην κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα