Η βαλίτσα του πατέρα Καϊλή με τα μετρητά, οι διαδρομές κι η επόμενη μέρα

Στις φυλακές του Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες έχει μεταφερθεί η Εύα Καϊλή σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ

Το ενδιαφέρον των βελγικών αρχών εστιάζεται τώρα αφενός στον τρόπο μεταφοράς και διανομής των χρημάτων της δωροδοκίας και αφετέρου στις επιδιώξεις του Κατάρ μέσω της δωροδοκίας, σημαντικότερη εκ των

οποίων φαίνεται να είναι η άρση των θεωρήσεων (visa waiver), προκειμένου να ταξιδεύουν ελεύθερα οι Καταριανοί πολίτες στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, το Κατάρ διαψεύδει την όποια εμπλοκή του σε υπόθεση διαφθοράς

Συνέρχεται σήμερα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στο Στρασβούργο σήμερα ξεκινά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους ευρωβουλευτές να είναι οργισμένοι και να ζητούν άμεσες κινήσεις.

Οι διαδρομές κι η βαλίτσα με τα μετρητά

Μέσα Σεπτεμβρίου, ο δημοσιογράφος έλαβε μία πρώτη πληροφόρηση, για μία μεγάλη αστυνομική έρευνα με θέμα το Ευρωκοινοβούλιο. Λίγες εβδομάδες μετά, αποκάλυψε με τους συναδέλφους του το Σκάνδαλο Κατάρ.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη αντίδραση Κατάρ για το σκάνδαλο διαφθοράς - «Αβάσιμες» οι κατηγορίες

Ο Λουί Κολάρ μίλησε στην ΕΡΤ3 για τη δημοσιογραφική του έρευνα. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, οι ανακριτές είδαν τον πατέρα της κ. Καϊλή να βγαίνει από το ξενοδοχείο «Sofitel», πολύ κοντά στο διαμέρισμά τους, με μία βαλίτσα που -σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου- ήταν γεμάτη χρήματα.

«Λάβαμε μία πρώτη πληροφορία για μια υπόθεση που "έτρεχε" και αφορούσε το Ευρωκοινοβούλιο, μέσα στον Σεπτέμβριο.

Από τότε ξεκινήσαμε τη δημοσιογραφική μας έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη αποκάλυψη την Παρασκευή, παράλληλα με την τεράστια αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στην πόλη των Βρυξελλών», ανέφερε ο δημοσιογράφος της Le Soir.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, iefimerida.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καϊλή,kaili