Η τριμερής σύνοδος στη Λευκωσία στον τ/κ Τύπο

Ειδησεογραφικά ο τ/κ Τύπος καλύπτει τα αποτελέσματα της τριμερούς συνόδου της Λευκωσίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου χτες, με αναφορές στο μνημόνιο συνεργασίες, στις δηλώσεις των δύο Προέδρων και του Έλληνα Πρωθυπουργού, αλλά και την ανακοίνωση – αντίδραση του «υπουργείου εξωτερικών».

Στην Αφρίκα είναι το κύριο θέμα με αναφορά στην προχθεσινή ομιλία του Ελ Σίσι στην Βουλή των Αντιπροσώπων για τις άδειες θέσεις των Τ/κ Βουλευτών από το 1963 και την γέφυρα φιλίας που είχαν χτίσει ο Πρόεδρος τότε Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ο Αιγύπτιος Προεδρος Νάσερ. Πολιτικοί αναλυτές, προσθέτει η εφημερίδα, σχολίασαν την αναφορά Σίσι σε κενές θέσεις των Τ/κ στη Βουλή ως «φόρμουλα επιστροφής στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης: Πως κάλυψε την τριμερή συνάντηση ο διεθνής Τύπος

Έμφαση στα δημοσιεύματα δίδεται στις αναφορές για τους υδρογονάνθρακες. Η Κίπρις έχει τίτλο στο δημοσίευμά της «Φιλία υδρογονανθράκων μεταξύ Ελλάδας, νότιας Κύπρου και Αιγύπτου», η Χαβαντίς γράφει «προκάλεσαν την Τουρκία» με αφορμή και πάλι το θέμα του φυσικού αερίου. Πολλαπλές συμφωνίας στους τομείς των υδρογονανθράκων, του τουρισμού και της ασφάλειας, σημειώνει η Χαλκίν Σεσί, ενώ η Σταρ Κίπρις γράφει για «Τριμερή συμμαχία στην ενέργεια».

Η εθνικιστική Βολκάν γράφει για «συμμαχία του διαβόλου» και προτάσσει την ανακοίνωση του «υπεξ», ενώ παρόμοια είναι και η προβολή στην Οζγκιούρ Βολκάν (εφημερίδα που εκδίδεται από πρώην εργαζόμενους στην Βολκάν).

Η Κίπρις ποστασί προτάσσει την παρουσία Τσίπρα στην «νότια» Κύπρο και τις δηλώσεις του περί παράγοντα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα