Η τρελή πορεία στο κύπελλο και το ενδιαφέρον των «θηρίων»

Πόσο πιθανό θα σας φαινόταν, αλήθεια, αν το κύπελλο που σήκωσε η ΑΕΚ τον περασμένο Μάιο κατέληγε στα χέρια της Ομόνοιας Αραδίππου, της Καρμιώτισσας ή του ΑΣΙΛ; Στα μέρη μας κάτι τέτοιο φαντάζει, και είναι εκ των πραγμάτων, από απίθανο ως παρανοϊκό. Αλλού, ωστόσο, βλέπεις να συμβαίνουν μέσα-μέσα εκπλήξεις τέτοιου μεγέθους κι ο Ρισάρ Σουμά ποδοσφαιριστής πλέον του Απόλλωνα είχε την ευλογία να τη ζήσει.

Η σεζόν 2008-09 ήταν πολύ, μα πολύ ξεχωριστή για τον νεοφερμένο παίκτη του Απόλλωνα, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Κι αυτό γιατί η Γκινγκάμ, η ομάδα στην οποία πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής του καριέρας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και παρά το γεγονός ότι εκείνη τη χρονιά είχε τερματίσει στη 13η θέση σε σύνολο 20 ομάδων στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας, κατάφερε παράλληλα να σηκώσει το κύπελλο. Ναι, το κύπελλο.

O Σουμά είχε βασικότατο ρόλο στην ομάδα εκείνη τη χρονιά, καταγράφοντας 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Στην τρελή πορεία του κυπέλλου, δε, είχε σκοράρει στο 2-0 επί της Μπρεστ στη φάση των «32», ενώ ήταν και στην εντεκάδα του τελικού στον οποίο η ομάδα του είχε επικρατήσει με 2-1 (και μάλιστα με ανατροπή) σε βάρος της Ρεν.

Η χρονιά που είχε κάνει τότε, στα 22 του χρόνια, ήταν καταπληκτική. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Telegramme», μάλιστα, είχε μπει στο μάτι των μεγάλων του γαλλικού ποδοσφαίρου όπως η Λιόν και η Μαρσέιγ. Η μεγάλη μεταγραφή, ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ. Ο Σουμά έμεινε στην Γκινγκάμ για ακόμα ένα χρόνο προτού κάνει το άλμα για τη Ligue 1, όχι για κάποιο από τα «θηρία» του πρωταθλήματος, αλλά για την Μπρεστ. Τώρα, σχεδόν μια δεκαετία αργότερα και με διάφορους ενδιάμεσους σταθμούς σε πρώτη, δεύτερη και τρίτη κατηγορία στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στο Ισραήλ, ο δρόμος τον έβγαλε στη Λεμεσό και τον Απόλλωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα