Η Τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Στην Κύπρο σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, για την όγδοη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσει κυρίως η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα αλλά και το παράνομο άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων κατά παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στο επίκεντρο της Συνόδου θα τεθεί επίσης το Κυπριακό ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις αλλά και στην ετοιμότητα και αποφασιστικότητα του να ανταποκριθεί άμεσα στην πρόθεση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία για επίλυση του Κυπριακού.

Κατά τη Σύνοδο αναμένεται να συζητηθούν αποτελέσματα και πρόοδος του τριμερούς μηχανισμού, το μεταναστευτικό, περιφερειακά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, αλλά και η κατάσταση όπως εξελίσσεται με την πανδημία.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα υιοθετηθεί Κοινή Διακήρυξη.

Το πρόγραμμα

*Θα υποδεχθεί το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίον θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση. Ακολούθως θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι με τον οποίον θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση.

*Θα ακολουθήσει τριμερής κατ΄ιδίαν συνάντηση των τριών ηγετών και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής.

*Στις 12.45μμ οι τρεις ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

*Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Αιγύπτου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκική, Τριμερής Κύπρου#45Ελλάδας#45Αιγύπτου,tourkiki, trimeris kyprou#45elladas#45aigyptou