Η Τουρκία βιάζεται να φύγουν οι ΗΠΑ από τη Συρία

Στις 6 Φεβρουαρίου ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Χαμί Ακσόι, για να συζητήσει το θέμα της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα Μαρία Ζαχαράκη.

Σήμερα, στο μεταξύ, έρχεται στην Άγκυρα και θα επισκεφτεί τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ και στη συνέχεια τον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως και τον αρχηγό της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Η Τουρκία βιάζεται να γίνει η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη βόρεια Συρία, όπως φαίνεται από τις συνεχείς δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της. Ο Χαμί Ακσόι ανέφερε ότι η αποχώρηση δεν πρέπει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Κούρδων της Συρίας. «Δεν πρέπει να δημιουργηθούν τετελεσμένα εκεί. Δεν θα επιτρέψουμε προκλήσεις που θα απειλήσουν την εκεχειρία στο Ιντλίμπ», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου ΥΠΕΞ ανέφερε, επίσης, ότι η αποφασιστικότητα της Τουρκίας έκανε τον Τραμπ να πάρει την απόφαση για απόσυρση, ωστόσο η αμερικανική γραφειοκρατία προβάλλει αντιρρήσεις στην απόφαση αυτή και την καθυστερεί.

Την ίδια ώρα και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, λίγο πριν καταφτάσει ο Αμερικανός γερουσιαστής στην Άγκυρα, δήλωσε ότι «δεν θα σταματήσουμε αν δεν ξεράνουμε τον βάλτο της τρομοκρατίας δίπλα στα σύνορά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα